Acasă Dezvăluiri Ghici ghicitoare: cine va câștiga licitațiile de la STS?

Ghici ghicitoare: cine va câștiga licitațiile de la STS?

DISTRIBUIȚI

Astăzi Aura Ion, studenta pe care STS-ul nu a reușit să o localizeze ca să-i salveze viața ar fi împlinit 25 de ani. A murit însă cu lacrimile înghețate pe obraji fără ca STS-ul cu echipamentele lor de sute de milioane de Euro să o poată ajuta.

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a lansat o nouă licitație pentru echipamente telecom destinate creșterii capacității de interconectare a sistemelor IT și a bazelor de date ale instituțiilor publice centrale și locale.
În anunțul de participare se arată: “contractul are ca obiect furnizarea de echipamente de comunicații, inclusiv, după caz, instalarea, configurarea și punerea în funcțiune a acestora, precum și prestarea de servicii de pregătire profesională a personalului autorității contractante care va asigura operarea/exploatarea și mentenanța echipamentelor de comunicații achiziționate în cadrul contractului denumit: creșterea capacității de interconectare a sistemelor informatice și bazelor de date ale instituțiilor publice centrale cu sistemele informatice și bazele de date ale structurilor lor teritoriale și ale structurilor administrației publice locale”.
Bugetul estimat este de aproximativ 40 milioane de RON cu TVA, va fi finanțat de la bugetul de stat. Durata de execuție este extrem de scurtă, de 5 luni.
Alte două licitații lansate de STS, în valoare de 60 milioane de ron, includ și: o licitație pentru “Extinderea infrastructurii informatice a Sistemului Național Unic pentru Apeluri de Urgență (SNUAU) până la nivelul resurselor mobile ale agențiilor de intervenție ambulanță și SMURD și al Unităților de Primiri Urgențe” și o altă licitație pentru furnizarea de echipamente IT&C, inclusiv instalarea, configurarea și punerea în funcțiune a acestora.
Și revenim la întrebarea noastră: ghici ghicitoare, cine va câștiga aceste licitații? Răspunsul nostru este: S&T.
Da, S&T. S&T România este subsidiara locală a furnizorului austriac de soluții IT cu același nume cu afaceri estimate la 34 milioane de euro anul trecut. S&T a achiziționat anul trecut compania Quality Business Solutions ERL ce a fost deținută integral de Dumitru-Octavian Nicolau.
Ca urmare a acestei preluări Octav Nicolau devine Președinte Executiv al Consiliului de Administrație al firmei S&T.
Quality Business Solutions ( QBS ) a câștigat în trecut nenumărate contracte la STS, peste 60 de contracte, de milioane de euro.
Soția lui Octavian Nicolau, Iuliana Nicolau este cea mai bună prietenă a soției lui Marcel Opriș, Camelia Opriș. Până în anul 2012 Camelia Opriș a fost salariată firmei de consultanță a lui Octavian Nicolau, la firma OMNIVISION CONSULTANȚĂ SRL.
De aceea, credem că și licitațiile anunțate la STS vor fi de acum încolo câștigate de S&T. Să vedem dacă răspunsul nostru la ghicitoare este și cel corect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.