Home Dezvăluiri Haos la Transelectrica. Poliția a descins la sediu după o decizie luată...

Haos la Transelectrica. Poliția a descins la sediu după o decizie luată de cei doi pensionari MAI care conduc compania

DISTRIBUIŢI

Vineri 5 iunie, sediul societății Transelectrica a devenit scena unui conflict între Președintele-director Cătălin Nițu și directorul Augustin Marian Răducu pe de o parte și departamentul juridic al instituției condus de Alina Cristiadis, pe de altă parte. Nițu și Răducu sunt pensionari MAI, beneficiind fiecare de o pensie de 3000 de Euro lunar și de un salariu de la Transelectrica ce depășesc 3000 de Euro lunar. Cei doi foști polițiști sunt și prieteni apropiați. Nițu este omul lui Antonel Tănase, Secretar General al Guvernului și președinte al PNL Sector 3, care l-a și susținut pentru șefia Transelectrica, fostul polițist fiind și membru al Biroului Politic al PNL Sector 3.
De când Nițu a fost pus în funcția de președinte-director al Transelectrica, a început ca la Miliție, cercetarea disciplinară a tuturor angajaților care critică directoratul instituției sau pun la îndoială deciziile luate de directori. Este binecunoscut cazul unui specialist tehnic care a fost recent sancționat disciplinar pentru că a îndrăznit să comenteze o decizie tehnică cu care el nu era de acord.
După instalarea în funcție, Directoratul a emis o hotărâre care interzice oamenilor să-și mai exprime opiniile pe Facebook și Whatsapp atât timp cât ele contravin celor ale conducerii, justificând această încălcare a dreptului la liberă exprimare garantat de Constituție și CEDO cu explicația că „Directoratul este îndreptățit să ia hotărâri de directorat”.
Cu toate astea, cineva din instituție a scurs la presă un document despre intenția celor doi pensionari MAI să achiziționeze clădirea din București unde funcționează instituția începând cu anul 2010, urmând să achite unei societăți deținute de trei israelieni suma de 22,5 milioane de EURO. „În plină criză economică, caracatița milițienilor pensionari din fruntea Transelectrica dă un tun de 22,5 milioane de euro pe sediul din strada Olteni. Acest tun dat de conducerea Transelectrica va crește prețul energiei electrice plătit de fiecare cetățean. Precizăm că Transelectrica mai deține în proprietate un sediu imens, în clădirea din Bulevardul Magheru nr. 33, dar este o clădire lăsată intenționat de ani de zile în paragină și care nu se renovează tocmai pentru a se plăti chirie celor de la SC Dagesh Rom SRL pentru clădirea de birouri din stradă Olteni și acum pentru a fi cumpărată cu 22,5 milioane euro.”, a scris ziarul Național în ediția sa de joi, 4 iunie. Pe larg AICI.

Turbat, joi dimineață, Nițu a strâns într-o ședință fulger directoratul care a decis că cel mai probabil una din cele trei doamne de la juridic, Alina Cristiadis, managera departamentului, Sorinela Nicolae și Camelia Oprea, poartă vina scurgerii documentului către ziarul Național. Contrar legii avertizorului public 571/2004, Directoratul a emis o decizie prin care s-a hotărât „sechestrarea și ridicarea tehnicii de calcul” folosite de cele trei juriste.
Decizia este ilegală, avertizorii de integritate care ies sub protecția anonimatului în presă fiind protejați prin Legea 571/2004, la fel ca martorii din Legea nr. 682/2002 privind protecția martorilor, respectiv oricine află identitatea avertizorului fiind obligat să o protejeze. Dar decizia directoratului nu este doar ilegală, ci și una de intimidare pentru că la Transeelctrica, fiind o companie de siguranță națională, toată tehnica de calcul din companie este supravegheată în timp real de TeleTrans, chiar și parolele computerelor fiind instalate de IT-iștii TeleTrans.
Vineri când s-au prezentat la serviciu, cele trei juriste au găsit butucul de la birou schimbat nemaiputând intra în birou. Șefa biroului, Alina Cristiadis, a apelat 112, având o sumă destul de mare de bani lăsată în birou, apelul fiind transferat către Secția 10 de Poliție. Doi polițiști au venit la sediul Transelectrica și după negocieri cu domnul Răducu, amenințător și arogant cu oamenii legii, biroul a fost deschis pentru ca juristele să-și poată lua lucrurile personale. Cu această ocazie s-a constatat că dintr-o pungă cu hănuțe de copil a dispărut plicul cu o sumă importantă de bani, provenită spun sursele noastre din celebra „roată” care se practică între mai mulți angajați (în fiecare lună se strâng câte X lei de la un grup de 12 angajați și suma de 12*X este luată lunar de unul din cei 12). Jurista-șefă strângea chiar ea banii de la colegi și cu toate că se știa acest aspect în companie, când s-a schimbat butucul la birou, nu s-au luat măsurile necesare pentru inventarierea și protejarea bunurilor personale. Deși Răducu a încercat să-i intimideze și pe cei doi polițiști apelându-l sau făcându-se că-l apelează pe șeful Secției 10, cei doi oameni ai legii au cerut acces la camerele de supraveghere de pe etajul unde s-a întâmplat incidentul. Cum li s-a spus că toate camerele video de pe etaj nu au funcționat joi și vineri, cei doi au chemat criminaliștii de la Secția 10 pentru a lua amprente. Dar, prinde orbul, scoate-i ochii.
Spre după-masă și-a făcut apariția la sediu și șeful Secției 10 care a discutat cu cei doi pensionari MAI.

Supărați că juristele care i-au ajutat întotdeauna gratuit în problemele legale personale sunt umilite, amenințate și abuzate, mai mulți angajați ne-au contactat și ne-au povestit ce freamăt e în instituție. Așa am aflat că Alina Cristiadis este foarte iubită de colegi, că ea a conceput cap-coadă Legea 120/2019 privind unele măsuri necesare pentru realizarea lucrărilor și implementarea proiectelor de importanță națională privind rețeaua electrică de transport, care rezolvă majoritatea problemele Transelectricii și a susținut-o în Parlament la toate comisiile, înainte de votare, că i-a ajutat mereu pe colegi, gratuit, cu cereri personale către instanțe și sfaturi juridice și că ei vor merge ca martori în instanță pentru ea și pentru celelalte două colege. Unul dintre ei ne-a trimis și fotografia în care se vede cum doar pentru a fi o lecție pentru ceilalți angajați, cele trei juriste nemaiavând birou stau în fața clădirii: Alina Cristiadis e cea cu bluză albă și papuci galbeni, Sorinela Nicolae e cea cu geacă maro, blonda e Camelia Oprea. Bărbatul cu mănuși e criminalist la Secția 10. Repetăm: cele trei femei nu au fost concediate, nu sunt cercetate disciplinar, ci doar li s-a interzis să mai muncească ele fiind obligate însă să se prezinte la serviciu.

Îi anunțăm pe cei doi pensionari MAI că cei care ne-au semnalat cazul celor trei juriste au devenit ei înșiși avertizori de integritate și vătămându-le dreptul la protecția avertizorului prin încălcarea Legii 571/2004, sunt pasibili de închisoare de la 2 la 7 ani prin comiterea infracțiunii de abuz în serviciu. Legea 571/2004 poate fi citită integral pe site-ul Ministerului justiției AICI.

14 ARII

 1. ASA CEVA NU SE INTAMPLA NICI IN ZONELE TRIBALE ALE GLOBULUI SAU UNIVERSULUI …….ROMANIA ESTE STAT CAPTURAT DE PROPRII BANDITI , CRETINI, NAROZI, JIGODII ORDINARE, TRADATORI DE NEAM ETC………….
  PENSIONARII CU PENSII SPECIALE SAU DE SERVICIU NU MAI POT AVEA SI SALARII SAU SERVICIU LA STAT.
  ASTA E HOTIE ORDINARA……….SI ESTE UNA DIN CAUZELE PENTRU CARE BUGETUL STATULUI ESTE GRAV AFECTAT PREJUDICIIND ASTFEL INVATAMANTUL, SANATATEA, APARAREA, INFRASTRUCTURA ETC………..

  • Nu-i nimic nou sub soare. Schema este veche și a fost folosita de toți cei de la conducere mult timp înainte. Pensionari de lux și cu salarii de top, au văduvit ani de zile bugetul institutiei .
   Dar niciodată nu au fost bani pentru creșterea salariilor, astfel că astăzi un biet inginer la Faimoasa companie Transelectrica câștigă mult mai puțin decât un casier de la Lidl.

 2. Este o hoție a celor din Directoratul Transelectrica. Se ascunde o fraudă de proporții în ceea ce privește cumpărarea sediului din strada Olteni 2-4.
  Realitatea este următoarea: firma Dagesh Rom SRL a făcut o ofertă de vanzare a clădirii, cu trei ani in urmă, când au cerut suma de 26 milioane € din care au propus ca toți banii pe care îi încasase până în acel moment pe chirie, în jur de 16 milioane de euro să se considere avans și să se plătească doar diferenta. Din motive pe care nu le cunosc oferta a fost declinată, probabil că nu s-au înțeles la șpăgi. În schimb acum au venit pensionarii de lux și ce s-au gândit hai să plătim 22.5 milioane € să ne alegem și noi cu ceva de pe urma vânzării. Nu trebuie să mă credeți pe cuvânt, aveți dreptul să solicitați celor două părți, oferta Dagesh. Dacă refuză să v-o dea, publicați răspunsul lor și vă voi contacta eu din nou.

 3. Dar au murit toți inginerii energeticieni din Romania de au ajuns sa conduca una din perlele energiei romanesti, 2 militieni pensionari?
  PsD-ul a pus director un falsificator fara studii, acum PNL-ul 2 militieni.
  In ce tara traim.
  Dar vin alegerile, o sa vedem dupa.

 4. Din articolul din Național reiese că băieții deștepți sunt in cardasie cu Badalau, acum inteleg de ce sunt menținuti, promovați și sprijiniți cei aproximativ 60 de pile a lui Carasol, ăla cu diploma falsă de la Transelectrica

 5. Vedeti ma P.N.Listilor asta este diferenta dintre voi si celelalte partide politice din Romania care au fost la putere dupa 1990 si pana astazi si politicieni din democratiile adevarate,aia dupa ce vin la putere continua derularea unei investitii incepute de fosta guvernare(pentru ca inainte sa se inceapa lucrul s-au facut planiri si calcule de specialisti nu de politicieni) si in cazuri de furt din bani tari prin tot felul de inginerii(care fac furtul sa para legal iar statul sa fie un fel de prostul satului) noua putere cheama organele de control, ale tari „baieti destepti” sunt arestati si viata merge mai departe;voi cand ati venit dupa PSDisti ati inlocuit baieti lor destepti cu ai vostri furtul din banul public a continuat ca si inainte”dupa obicei”,iar daca era o investitie in desfasurare au fost cazuri cand noa guvernare a stopat lucrarea pentru ca trebuiau facute alte studii de fezabilitate caci pe acolo pe unde trebuia continuata investitia traia un vierme unic in lume sau crestea nu stiu ce fel de buruiana.
  Voi stiti ma PSDistilor (cu viermele vostru cenusiu) cati kilometri de autostrada sunt in ITALIA,cu toate ca aproape peste tot unde incepi o constructie in tara aia gasesti urme ale istoriei antice sau medievale ?.

 6. Nu-i nimic nou sub soare. Schema este veche și a fost folosita de toți cei de la conducere mult timp înainte. Pensionari de lux și cu salarii de top, au văduvit ani de zile bugetul institutiei .
  Dar niciodată nu au fost bani pentru creșterea salariilor, astfel că astăzi un biet inginer la Faimoasa companie Transelectrica câștigă mult mai puțin decât un casier de la Lidl.

  • Gresit, in Transelectrica s-au făcut zeci de angajări pile si relații Rusu Adrian și Carasol Marius Dănuț ăla cu diploma, cu salarii spre maximul grilei.

 7. Sloata de tradatori , hoti si amarati bine platiti , pentru a pierde Romania , iar cu dezincriminarea subminarii economiei nationale , o sa avem ce a ce si-a dorit Besescu Flotakanci si su sefii lui c3 submineaza tara romaneasca .

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.