Home Dezvăluiri Judecătorul Jipa l-a salvat pe Vîntu, senatorul Jipa l-a salvat pe Șova

Judecătorul Jipa l-a salvat pe Vîntu, senatorul Jipa l-a salvat pe Șova

DISTRIBUIŢI

Ca un arc infracțional peste timp, am văzut ieri în Senatul României ultimele zbateri ale fostei mafii a lui Ion Iliescu: senatoarea Florina Jipa și senatorul Ioan Chelaru au susținut înflăcărați că statutul Senatului este peste Constituție și că Șova va rămâne în libertate. Situația seamănă oarecum cu cea a lui SOV cu deosebirea că acesta a fost salvat de soțul lui madam Jipa, judecător la TMB și de avocatul Ioan Chelaru care a preluat firma GELSOR de la SOV la prăbușirea FNI și FNA.
Astfel, Sorin Ovidiu Vântu s-a văzut, la finele anului 2003, în situația de a fi trimis în judecată, în calitate de inculpat, în dosarul FNA în care era acuzat de regretata procuroare Luminița Șega că, prin săvârșirea a două infracțiuni de instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice, a prejudiciat Banca Agricolă cu 94.514.644.536 ROL (n.r. – prejudiciul s-a răsfrânt ulterior asupra statului roman, reprezentat de către AVAS, și se ridica în 2005 la peste 382,3 mld. ROL – suma constituind paguba certă creată și folosul de care a fost lipsit statul român până la data efectuării expertizei contabile). Procesul ajunge în instanță la judecătorul TMB – Sectia II-a Penala, Cristian Jipa, soțul miruitoarei lui Dan Șova din Senat care ne spunea ieri: „ia mai lăsați-mă cu Constituția”.

Clamând faptul că pe parcursul urmăririi penale i s-au încălcat anumite drepturi constituționale, Vântu a cerut instanței disjungerea cauzei FNA de cauza Banca Agricolă (BA) și retrimiterea acesteia din urmă la Parchet pentru confruntarea cu Gabriel Tișler. Surprinzător, judecătorul Cristian Jipa a acceptat regulile scenariului impus de SOV, hotărând disjungerea cauzei FNA de cauza BA și retrimiterea acesteia din urmă la Parchet pentru că trebuie confruntat cu Tișler deși acesta murise între timp așa cum scria în rechizitoriul cauzei (n.r. – fila 23). Fostul  judecător Jipa are acum o pensie de peste 3000 EURO pe lună. Desigur!

Deși avea toate elementele pentru a lua o decizie temeinică și legală, după ce a amânat nouă termene consecutive luarea unei decizii,  judecatorul Cristian Jipa, a dat, la data de 27 iulie 2004, un verdict unic în analele justiției. Subliniind faptul că -neregularitățile- invocate de Vîntu – în speță -încălcarea dreptului la apărare și a principiului legalității procesului penal – nu pot fi înlăturate de îndată (sic!) de către instanta prin acordarea unui termen în acest scop, judecatorul Jipa aprobă disjungerea cauzei BA de cauza FNA și restituie cauza BA la PÎCCJ – Secția de urmărire penală și criminalistică -pentru completarea urmăririi penale conform prevederilor procedurale-. Numele lui Jipa apare și în dosarul penal al lui Cătălin Vociu.

Ministerul Public a făcut recurs la hotărârea instanței imediat. Ulterior însă, în mod inexplicabil, recursul a fost retras fără explicație, fapt subliniat într-o ordonanță de efectuare a unei expertize medico-legale pentru Sorin Ovidiu Vîntu, datată 3 noiembrie 2004 și semnată de Irinel Paun care l-a salvat pe Vântu pentru că avea piciorul rupt – procuror-șef de birou la Secția de Urmărire Penală și Criminalistică (-Tribunalul Bucuresti – Secția a II-a Penală a dispus prin încheierea din 27 iulie 2004, pronunțată în dosarul 5653/2003 – definitivă, prin retragerea recursului, disjungerea cauzei referitoare la infracțiunile săvârșite în dauna Băncii Agricole SA și restituirea către PÎCCJ pentru completarea urmaririi penale-).

Dosarul Banca Agricolă al lui SOV a avut un parcurs sinuos. Vîntu e scos de sub urmărire penală în aprilie 2006 de DIICOT pentru ca în 2007 proaspătul Procuror General Codruța Kovesi(actual procuror șef DNA) să infirme soluția  DIICOT-ului și împreună cu procurorii Marius Iacob (actual procuror șef adjunct DNA) și Horia Șelaru (actual judecător ÎCCJ) să reușească să unească toate cauzele din care Vântu fusese scăpat: FNI, FNA și BRS și deși acesta nu semnase nici măcar un petec de hârtie, să-l trimită în judecată și deși multe dintre fapte se prescriseseră acesta să fie condamnat în februarie 2015 la șase ani și patru luni de închisoare.

Acum echipa Codruța Kovesi-Marius Iacob conduce DNA și nu-l vedem bine pe Dan Șova. Asocierea cu familia Jipa și cu Ioan Chelaru a fost una de rău augur pentru SOV

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.