Home Dezvăluiri “La Piovra” din Apele Romane. Cine va fi Corrado Cattani al Mafiei...

“La Piovra” din Apele Romane. Cine va fi Corrado Cattani al Mafiei romane ?

DISTRIBUIŢI

In editiile anterioare ale cotidianului nostru v-am relatat pe larg despre jaful patronat de mai toti directorii care s-au succedat la conducerea Administratiei Nationale “Apele Romane”, pe cuprinsul intregii tari, bineinteles sub patronajul ministrilor politici care au fost interesati sa “inchida ochii” in mod partinitor.
De la achizitii de bunuri si servicii la preturi mult supraevaluate, la inginerii financiare grosolane,  investitii privind lucrari de gospodarire a apelor (diguri, baraje, regularizari ale albiilor de rauri, reabilitari ale unor constructii hidrotehnice) si pana la abuzuri grosolane impotriva salariatilor care nu subscriu ilegalitatilor, toate au fost permise acestor oameni aflati mai presus decat orice lege.
Dar iata ca in sfarsit a aparut o raza de speranta, ca nu va mai fi nevoie sa se repete scenariul dezastului din spitale, unde au fost jertfite zeci de mii de suflete prin infectiile intraspitalicesti, generate de folosirea dezinfectantilor contrafacuti, pana a se constata ca aceste hotii atenteaza impotriva sigurantei nationale a Statului Roman.
Consiliul Suprem al Magistraturii a dezvaluit (ce-i drept in mod destul de timid) , prin adresa  nr. 2369/IJ/550/DIP/2016, ca  cercetarea penala efectuata de catre DNA  la  Administratia Bazinala de Apa Prut Barlad in cazul unui singur constructor a fost terminata, urmand “oportunitatea imediata a adoptarii solutiei”, paguba realizata in detrimentul  bugetului Romaniei fiind deja calculată.
Este de inteles cauza care a determinat pe fostii directori ai Apelor Romane din Bucuresti- Ovidiu Gabor si al ABA Prut Barlad – Gabriel Besleaga, sa prelungeasca in mod ilegal contractul de munca al celui mai corupt salariat al acestei Administratii Publice – Cretu Corneliu.
Dar daca cei doi, care au suficiente dosare pe rolul DNA, ca urmare a Rapoartelor Curtii de Conturi a Romaniei si ale Corpului de Control al Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor, au inteles ca valul anticoruptiei va trece si pe la Apele Romane, parasind corabia mafiei, nu acelasi lucru se intampla si cu supusii acestora – directorii DMRU Relu Adam de la A.N.Apele Romane si Seful Biroului RURPA – ABA Prut Barlad -Dontov Valentin, care tin inca ridicat steagul luptei duse de-a lungul timpului de coruptii sistemului. Acestia, pe langa abuzurile savarsite impotriva salariatilor care nu au subscris ilegalitatilor (sanctiuni, concedieri, reduceri salariale), au girat in mod direct angajarea nelegala fostului director Cretu Corneliu, pentru a fi consiliati in savarsirea si pe mai departe a abuzurilor savarsite de acesta in forma continuata.
Este de apreciat pozitia Sindicatului Independent “Dreptate si Adevar” constituit dintr-o o mana de salariati onesti de la ABA Prut Barlad, care nu au cedat de-a lungul timpului, luptand cu mafia care a pus stapanire pe una dintre cele mai bogate si ravnite (de catre toate partidele politice) Administratii, organizate la nivel national.
 De aceasta data, se pare ca si Federatia Sindicatelor Democratice AQUAROM din care face parte aceast sindicat, a luat la cunostinta despre gravele abuzuri si ilegalitati, dorind sa puna umarul la starpirea mafiei si intronarea legii. Astfel in sedinta din luna mai a acestei federatii si alti lideri de sindicat ai salariatilor de la SGA Vaslui si Botosani, au facut cunoscute conducerii federatiei, despre fapte identice petrecute la nivelul acestor judete, de catre aceeiasi mafioti.
Suntem convinsi ca DNA si DIICOT vor urgenta finalizarea dosarelor privind gravele fapte de coruptie ale fostilor conducatori ai A.N.Apele Romane si ABA-urilor din subordine, scotand la suprafata cangrena generalizata din aceasta institutie.
Speram deasemeni sa nu fie cazul sa mai moara oameni, in cazul unor viituri catastrofale, datorita nerealizarii lucrarilor de investitii, de catre cei ce gestioneaza fraudulos fondurile publice aflate la dispozitia discretionala a acestor mafioti.
Asteptam masurile ferme ale actualului Ministru al Mediului Apelor si Padurilor Cristiana Pasca Palmer, ale noului director al A.N.Apele Romane – Nicolae Barbieru si ale actualului director al ABA Prut Barlad – Petru Avram, cararora le-au fost aduse la cunostinta gravele ilegalitati din structurile pe care le conduc.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.