Home Dezvăluiri Licitația de la CNSC dedicată cu semnătura olografă lui SOFTWIN a fost...

Licitația de la CNSC dedicată cu semnătura olografă lui SOFTWIN a fost suspendată

DISTRIBUIŢI

Joi, 7 mai, ora 16, era termenul limită pentru depunerea ofertelor la licitația organizată de Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor pentru „Crearea și instalarea unei platforme informatice de acces la culegerea de spețe si la alte informații relevante pentru prevenția neregulilor din domeniul achizițiilor publice”. Licitația era cu dedicație pentru SOFTWIN. Cum? Simplu: cu marea țeapă, semnătura olografă. Pe ultima sută de metri (ore), adică pe 6 mai la ora 15,36, procedura a fost suspendată. Oare să pierdă Florin Talpeș 4,021,240 RON? Dar să vedem cum se truchează licitațiile cu introducerea unui criteriu restrictiv în caietul de sarcini.

Cu toții am aflat că SOFTWIN, a alcătuit o platformă de recunoaștere a semnăturii olografe de un anume tip, care apoi, a fost cerută la licitații exact în formatul deținut doar de SOFTWIN! Florin Talpeș nu doarme! Desigur!
Să exemplificăm:
În anul 2013, Institutul Național de Statistică organiza o licitație pentru un așa numit ”Sistem informațional național statistic” în cadrul proiectului „Îmbunătățirea capacității administrației publice de măsurare a performanțelor administrative”, cu un buget impresionant pentru ceea ce se cerea, de 4,2 milioane de euro. În caietul de sarcini se cerea o platformă de recunoaștere a semnăturii olografe, care exista numai la grupul Softwin. Coincidență? Firma „ASCENTA IT SERVICES S.R.L.”, desprinsă din Softwin, a și câștigat licitația, firește, pentru că numai acolo se găsea solicitata semnătură olografă. Florin Talpes nu doarme! Desigur!
Bazat pe semnatura olografă, SOFTWIN  câștigă din nou, în anul 2013, licitația de la Ministerul Comunicațiilor, pentru proiectul „Dezvoltarea interoperabilității bazelor de date destinate IMM-urilor” cu un buget de 1 milion de euro. De fapt, aceeași firmă din grupul SOFTWIN, ASCENTA. Nu mai enumerăm numeroasele licitații câștigate de Florin Talpeș la Ministerul de IT!

În anul 2014, SOFTWIN și-a pregătit cu grijă și licitația de la Ministerul Muncii, familiei și protecției sociale, pentru ”Dezvoltarea și implementarea portalului MMFPSPV, a website-urilor tematice și a soluției de infokiosk, achiziționarea și instalarea echipamentelor necesare în cadrul proiectului” prin asigurarea faptului că autentificarea se face cu semnatura olografă. Pe care o avea desigur, grupul Softwin.

Inutil să spunem că nicăieri în lume nu se folosește semnătura olografă, deoarece s-a inventat SEMNĂTURA ELECTRONICĂ. Numai noi, ne prostim cu semnatura olografă, cu referințe pentru semnatura olografă, deoarece SOFTWIN s-a jucat într-un proiecțel de cercetare cu această jucărie ce se cheamă semnatura olografă și acum și-o pune în toate licitațiile.
Iar noi suntem destul de penibili ca să trăim în secolul trecut. Nu am aflat de SEMNATURA ELECTRONICĂ?!!
Desigur, că la fiecare din licitațiile menționate anterior, au fost contestații ce au arătat ridicolul acestei cerințe unice de SEMNATURĂ OLOGRAFĂ. O cerință cu dedicație, ce elimină concurenții. Legea interzice folosirea unor criterii restrictive în caietele de sarcini.
La toate aceste  contestații, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a respins extrem de rapid toate contestațiile. De-a dreptul ciudat. Toată comunitatea IT s-a mirat. Mai puțin Florin Talpeș. Știa el ce știa!

Explicabil, acum, deoarece aceasta gaselniță inutilă și-au adăugat-o chiar cei de la CONSILIU în propria licitație de aproape un milion de euro. Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a lansat licitația “ Crearea si instalarea unei platforme informatice de acces la culegerea de spete si la alte informatii relevante pentru preventia neregulilor din domeniul achizitiilor publice “ cu depunerea în data de 7 mai 2015.
Și discutând de sistemul informatic pentru culegerea de spețe și informații relevante pentru prevenția neregulilor din domeniul achizițiilor publice, pot începe  înregistrările chiar cu propria licitație, cu celebra și inutila SEMNATURĂ OLOGRAFĂ, marca SOFTWIN.

Dacă se va relua licitația cu această cerință de semnătură olografă, cu siguranță va câștiga numai cine vrea SOFTWIN. Adică o firmă din grupul SOFTWIN sau un prieten de-al lui SOFTWIN.

Statul român este incredibil: după ce a obligat și ultimul amărât de PFA sau angajator persoană fizică să-și depună cu semnătură electronică declarațiile lunare către fisc, acum reinventează semnătura olografă dar în „sistem electronic”. Te doare mintea!
Dar și ce dacă presa a mai semnalat cum își aranjează SOFTWIN-ul licitațiile cu semnatura olografă. NU le pasă. Talpeș merge înainte!

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.