Acasă Dezvăluiri Mircea Dușa nu-și poate justifica averea

Mircea Dușa nu-și poate justifica averea

DISTRIBUIȚI

Politrucul Mircea Dușa cheltuiește mai mult decât declară că a încasat. Asta nu poate însemna decât bani negri sau fals în declarația de avere. Absolvent de Ștefan Gheorghiu, Mircea Dușa s-a consacrat cu declarațiile sale halucinante: „trupurile neînsuflețite a cadavrelor celor decedați” (după accidentul din Muntenegru), aproape zilnic spaţiul aerian al ţării este forţat, probabil n-ar trebui să vă spun asta, de avioane care nu sunt identificate”, generând astfel discuții aberante despre OZN-uri . Dar Dușa nu a demisionat nici măcar când jurnaliștii de la Kamikaze au demonstrat că acesta a absolvit Ștefan Gheorghiu și nu „Științe Economice București” cum își trecuse acesta în CV. Nu va demisiona nici acum, cu siguranță dar avem încredere în ANI și în judecători.

 

Așadar să analizăm declarația de avere depusă de Mircea Dușa în 14.12.2008. Ministrul nu declară vreo sumă în conturi, cash sau alte forme de economisire, ceea ce înseamnă că putea avea maxim 5000 EURO. Deținea un apartament și teren intravilan în Toplița, un autoturism Skoda, două credite la BCR luate în 2007 și un avans de 154.600 lei achitați pentru un apartament în Sâncraiu de Mureș (5km față de Tîrgu Mureș).

 

Peste șase luni politrucul declară aceiași bani economisiți(adică zero), aceleași bunuri imobile, aceleași credite doar că avansul la apartamentul din Mureș crește la 246.600 lei.

 

Adică în cele șase luni scurse între cele două declarații, Dușa și soția au economisit 92.000 lei din cele șase salarii el și șase ea, încasate (singurele venituri declarate în 2010 pentru anul precedent), în cuantum pentru el și soția de 63.846,5 lei. Hai să fim mărinimoși și să considerăm că avea 5000 EURO (aproximativ 21.150 RON) economisiți și nu era obligat să-i declare. Deci recalculăm: Dușa și soția au economisit din 84.996,5 RON, diferența achitată la avansul apartamentului de 92.000 RON și au mai și trăit ei și cei doi copii ai lor. Ce bine e să fii Dușa: îți vin bani și nici nu-ți dai seama, îi declari și nici nu-ți dai seama că ai dezvăluit infracțiunea comisă, subalternii din MapN râd pe înfundate de tine și nici de asta nu-ți dai seama. Dl. Ministru nu ne-a oferit încă un punct de vedere dar o să-l ofere la ANI sau mai târziu, la instanță. Unde va dori domnia-sa.

 

Verificând pe site-ul CSM și declarația dnei Dușa, procuror în Toplița, descoperim că în 05.05.2009 nivelul avansului dat la apartament era tot de 154.600 lei și nici doamna nu declară vreun ban economisit. Așadar, suma de 92.000 lei s-a achitat între 5.05.2009 (data declarației ei) și 9.06.2009 (data declarației lui). Cum oare nu s-a sesizat doamna procuror, totuși? Că și dumneaei declară aceleași venituri ca și el, pentru amândoi? Nu l-a întrebat, oare, „rafinatul meu soț, de unde avem noi banii ăștia, intelectualule?”

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.