Home Dezvăluiri MS a aprobat sute de locuri suplimentare pentru rezidenți doar pentru transferuri

MS a aprobat sute de locuri suplimentare pentru rezidenți doar pentru transferuri

DISTRIBUIŢI

Situația celor peste 150 de medici care au fost admiși la rezidențiat „fără post” a devenit tragică. Deși Ministerul refuză în continuare să vacanteze posturile rezidenților incompatibili pentru ca acestea să poată fi ocupate de rezidenții „fără post”, termenul fiind depășit cu două luni, acum Ministerul Sănătății pune la bătaie sute de posturi de rezidenți doar pentru transferuri. Numai în București s-au scos aproape 300 de posturi care nu au fost scoase la concurs (vezi foto).
Asta, în timp ce celor care au fost admiși la rezidențiat li se spune că nu sunt posturi.

În perioada februarie-martie 2016, Ministerul Sănătăţii organizează prima sesiune de schimbare a centrelor de pregătire pentru rezidenţi din acest an. De exemplu dacă ai fost admis în provincie la rezidențiat și ai locuință (atenție, nu proprietate!) în București sau ai persoane în întreținere în Capitală sau soțul/soția lucrează în București, te poți transfera.

Ministerul va analiza cererile rezidenților și va anunța pe 15 martie aprobările date iar rezidenții transferați încep lucrul cu luna aprilie 2016. Acum să vezi piloșii!
Ministrul Achimaș doar știe cum e cu derogările că și el a devenit medic primar cu o astfel de hârtie de la minister.

Doar că avocata rezidenților „fără post”, Roxana Roșu, a depus în regim de urgență acțiune în instanță pentru blocarea posturilor, pe calea ordonanței președințiale și termenul de judecată este mâine. Să vedem pe unde scoate cămașa dom’ ministru.

 

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.