Home Actualitate O nouă fraudă marca UMF-istan sub semnătura rectorului Jinga

O nouă fraudă marca UMF-istan sub semnătura rectorului Jinga

DISTRIBUIŢI

Sistemul de sănătate din România nu mai are nevoie de nicio prezentare. Pacienții și medicii suferă împreună în spitalele românești. Dacă pacienții nu au încotro și rămân să îndure condițiile din spitale, medicii tineri părăsesc România pe capete. Motivul principal pentru care pleacă tinerii medici din țară nu mai este ca în anii trecuți cel financiar, ci organizarea feudală din spitalele românești întreținută de UMF-istan.
Puține cadre didactice din UMF au îndrăznit să încerce să schimbe ceva, mai ales când sistemul le oferă tot felul de privilegii pentru a-i ține captivi. Chiar dacă unii nu încalcă legea, cu siguranță întorc capul ca să nu vadă.

Cum fraudează UMF concursurile pentru medici

Că majoritatea posturilor în spitale se cumpără și concursurile sunt fraudate e deja un zvon foarte răspândit. Ceea ce lipsea în tot tabloul e cum se manevrează concursurile de angajări pentru medicii de diferite specialități în spitalele județene unde nu profesează cadre didactice universitare, având în vedere că din comisiile de concurs fac parte obligatoriu două cadre universitare, incluzând președintele comisiei.

Citește și Dovedit incompetent pe resurse umane, prodecanul UMF Lupușoru e expert HR într-un proiect din PNRR de 4,5 mil EURO. Ce spun medicii din Colțea?

Nimic mai simplu: managerul spitalului județean îi solicită rectorului UMF, Viorel Jinga să nominalizeze două cadre universitare, iar acesta emite o decizie prin care aleșii devin membri în comisia de concurs. Vă exemplificăm cu cererea transmisă către UMF de Spitalul Județean Dâmbovița CLICK AICI și cu cea a Spitalului Județean Giurgiu CLick AICI.
Procedura practicată de Jinga este ilegală deoarece conform metodologiei elaborate prin OMS 869/2015, „comisiile de concurs sunt propuse de către conducătorul unităţii sanitare care a publicat posturile la concurs şi sunt aprobate de ordonatorul de credite superior ierarhic, prin act administrativ al conducătorului acestuia, în termen de 10 zile lucrătoare de la primirea propunerilor.”
Așadar Jinga nu poate emite o decizie referitoare la persoanele care să facă parte dintr-o comisie de concurs la un spital județean cum este cea pentru postul de medic ATI la Spitalul Județean Giurgiu pe care o puteți citi AICI, dar așa cum ne-a obișnuit deja, legea e facultativă pentru rectorul Jinga.

Rectorul Jinga comite două infracțiuni de fals în acte publice, una după alta

Deciziile lui Jinga de nominalizare a membrilor comisiilor de concurs pentru spitalele județene din Dâmbovița și Giurgiu nu doar că încalcă legea dar sunt și falsificate de către UMF.
Astfel, conform articolului 7 din Metodologia aprobată prin OMS 869/2015, membri ai comisiei de concurs pot fi DOAR medici primari, ceea ce Jinga nu respectă, doctorul Cobilinschi Cristian fiind doar medic specialist,așa cum se vede din extrasul din Registrul Colegiului Medicilor și prin urmare neputând fi numit într-o comisie de concurs.
Sigur că dacă noi nu am fi intrat în posesia deciziilor lui Jinga, totul mergea ca uns cu încălcarea legii și nimeni nu ar fi contestat vreodată. Dar acum, oricând, medicul care va ocupa postul își va putea pierde serviciul prin anularea concursului desfășurat cu încălcarea legii.

Însă pentru Jinga & CO aceste lucruri sunt neimportante. Faptul că tinerii medici părăsesc România scârbiți de ilegalitățile continue, pilăraia și nepotismele din UMF și mai apoi din spitalele unde ar trebui să lucreze, nu impresionează pe nimeni din UMF-istan. Mai ales că umblă vorba că proști se nasc în fiecare zi.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.