Acasă Dezvăluiri Operațiunea bani pentru UNPR de la Sectorul 2, continuă

Operațiunea bani pentru UNPR de la Sectorul 2, continuă

DISTRIBUIȚI

Neculai Onțanu (67 de ani) este Primarul Sectorului 2 de 16 ani.  Alt general de-al lui Oprea, Onțanu e rușinat de trecutul de fierar betonist așa că în CV-ul de pe site-ul primăriei își trece primul serviciu la vârsta de 46 de ani. La 61 de ani, Onțanu a devenit doctor în Științe Militare, evident sub coordonarea generalului Gabriel Oprea. În anul 2007, Onțanu a fost avansat de la fruntaș în rezervă la gradul de colonel. Acum e general ca și Oprea, dar mai mic. Doctoratul lui Onțanu a fost băgat sub lupă de jurnalista Emilia Șercan, spaima plagiatorilor. Diagnosticul e  cel așteptat: teza lui Onțanu e plagiată. Doar nu vă așteptați ca după ce a turnat betoane până la 46 de ani chiar poate scrie o teză de doctorat.
Știm că n-au nicio rușine dar vă rugăm, puțin respect pentru interesul național. Onțanu e Secretar General la UNPR și  Preşedinte al Organizaţiei de Bucureşti. Mâna dreaptă a lui Onțanu este  Alin Dumitru Berbecaru, secretar general al UNPR București. Alin Berbecaru este căsătorit cu Rodica Nicoleta a cărei soră, Cristina Diana Vencu (fostă Maier) este unic asociat al firmei ARES GUARD SRL. Nicio problemă până aici.
Ceea ce ni s-a părut demn de semnalat este faptul că ARES GUARD SRL nu participă la alte licitații în afară de cele de la Sectorul 2.

În perioada 2009 – 2012, Ares Guard SRL a încheiat cu structurile administraţiei locale sector 2 şase contracte pentru paza domeniului public şi a pieţelor. Suma totală plătită de ADP Sector 2 şi Administraţia Pieţelor a fost de aproape 12 milioane de lei, fără TVA.
Dupa 2013, societatea Ares Guard SRL a mai primit cadou și alte contracte de la aministrația locală Sector 2, cum ar fi:
Contract nr: 4193 /2014, prin negociere directa, in valoarea: 3.988.992 lei, fara  TVA, dupa care au mai fost incheiate alte 3 acte aditionale la acest contract prin care valoarea contractului practic s-a TRIPLAT.
Contract nr. 5157/27.04/2012 – Valoare: 3,7 milioane lei fara TVA, prin negociere directa, la care se adauga un act aditional in decembrie 2012 in valoare de 1,8 milioane
Contract nr. 4549/30.04.2013 – valoare: 3,7 milioane lei fara TVA, prin negociere directa,  la care se adauga un act aditional incheiat in decembrie 2013 in valoare de 1,8 milioane de lei fara TVA

Dar se pare că milioanele nu le mai sunt de ajuns celor de la Ares Guard SRL și au pus la cale un plan prin care să pună mâna pe sute de milioane de la sector 2.
În data de 18.12.2015 – Direcția Generală pentru Administrarea Patrimoniului Imobiliar  – Consiliul Local Sector 2 a inițiat o procedură de selecție de oferte în vederea atribuirii contractului “Servicii de pază la imobilele administrate de către Direcţia Generală pentru Administrarea Patrimoniului Imobiliar – Sectorul 2 pentru perioada ianuarie – iunie 2016” în valoare de 9.434.880 lei cu depunerea ofertelor, ATENȚIE pe 30.12.2015, cu două zile înainte de începerea prestării serviciilor, în speranța, că nu se va prezenta nimeni, evident.
Dar așa cum se întâmplă de multe ori, socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg și la licitație au participat 3 firme. În încercarea disperată de a scăpa de ceilalți 2 competitori autoritatea contractantă trimite pe 30.12.2015 solicitări de clarificări operatorilor economici prin care solicită o serie de documente, în afara celor prevăzute în documentația de atribuire, până a doua zi, respectiv până pe 31.12.2015, adică un termen mai mic de 24 de ore.
Firma Ares Guard a fost declarată bineînțeles câștigătoare, deși a prezentat un revisal din care reiese ca au doar 515 angajati, inclusiv TESA, personal administrativ etc (deci sub 500 agenti de paza), număr ce nu asigură acoperirea celor 156 de posturi de pază, respectiv 656 agenti, la un număr de 4,2 agenti/ post, așa cum Ares Guard a declarat în ofertă.
Procedura a fost contestată dar Direcția Generală pentru Administrarea Patrimoniului Imobiliar  – Consiliul Local Sector 2, îi bagă pe cei de la ARES Guard SRL în posturi începând cu data de 16.01.2015, ora 00,00, fără însă a face formalitățile legale de predare a obiectivelor, fără notificarea societății care asigura deja paza în obiective, la un tarif ofertat de 12,5 lei/oră, tarif mult peste media tarifelor existente în contractele de servicii de pază ba chiar peste maximul tarifelor care este de 11 lei/ora!!!!
Iar pe 19.12.2015 – Directia Generala pentru Administrarea Patrimoniului Imobiliar  – Consiliul Local Sector 2 a initiat o procedura in vederea atribuirii contractului “Servicii de paza servicii de pază imobilele administrate de către Direcţia Generală pentru Administrarea Patrimoniului Imobiliar – Sectorul 2 pentru perioada 2016-2019” în valoare de 98.112.000 lei.
Prin Fișa de date a achiziției s-a impus ca cerință de calificare pentru operatorii economici minim un contract cu 100 de posturi. Și cum firma Ares Guard nu dispunea de această experiență, cei de la sector 2 au gasit soluția de a le asigura astfel experiența similară, ba chiar identică : i-au băgat pe cei de la ARES GUARD în posturile care fac obiectul acordului cadru de aproape 100 milioane lei încă din data 16 ianuarie asigurându-le astfel calificarea !!!
Documentația de atribuire conține o serie de elemente inexacte și nelegale, fapt dovedit și de nenumaratele plangeri și solicitări de clarificări venite de la operatorii economici.
Le vom detalia într-un articol viitor, că doar n-om fi chiar toți fierari-betoniști.

1 COMENTARIU

  1. In urma participarii la tot felul de consultari privind regenerari urbane de prin Bucuresti s – a tot afirmat de primari ca primesc foarte multe oferte „urgente” (ajungand pana la miliardul de euro !!!) pentru noi constructii de la oameni de afaceri ce vor genera dezvoltari urbane semificative in zone defavorizate. Nici vorba de consultari cu colectivitatile ce locuiesc in zona despre astfel de proiecte, neglijandu-se cu infatuare orice criterii de evaluare. Pentru primar conteaza doar decizia lui !?! Este decis DEMOCRATIC ca atare El este liderul/satrapul (cum se manifesta iresponsabil Ontanu) peste toti oamenii din sector, de parca tot aia este sa decizi peste tot ce misca la general fie el cetățean, biciclist sau public. Se uita cat de mult a fost influentat Urbanismul de dupa 1885 de celebrele caste profesionale pe baza unor criterii minutios analizate cu implicatii pe termen lung. In baza unor exemple istorice legate de zone defavorizate care au fost ridicate de colectivitati, precum castele profesionale, Conferinta urmareste sa obtina schimbari de paradigma de la imensa colectivitate a oborenilor.
    ————————–
    La Conferinta ce va fi programata, fiecare isi poate solicita accesul la Posterul „Asociația Frontului Negustoresc Obor” (atestata din 1914). Urmeaza sa identificam (între noi) liderii care vor sa apere drepturile colectivitatii oborene, privind zona de patrimoniu imaterial a Oborului si implicit zona comerciala a Sectorului 2. Este calcata in picioare de numeroasele familii ale lui Puiu Popoviciu, Alin Dumitru Berbecaru, Neculai Ontanu, Radu Mihaiu, s.a.
    Semnaturile stranse (circa 24.000) redau evidentele pe strazi ce pot reuni colectivitatea prin circa 40.000 de semnaturi. Apoi (noi intre noi) prin optiunile colectivitatii oborenilor se va stabili cine sa devina primar. Controlul liderilor trebuie extins dupa practicile si obiceiurile negustoresti. Este istorie pura despre Sfaturile Negustoresti imaginata in 1914 de echipa istoricului N. Iorga. Detalii si noi convocari la gasiti la Punctul de informare al arhivei „Asociația Frontului Negustoresc Obor” Tinem aproape!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.