DISTRIBUIŢI

Săptămâna trecută reprezentanţii Poliției Cluj anunțau că „au surprins în flagrant angajaţii unui restaurant în timp ce serveau mai multi clienţi aflaţi în interior, contrar prevederilor legale. În cauza a fost întocmit un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul Penal”. Desigur că patron al restaurantului nu era Dan Șucu, proprietarul Mobexpert care pe data de 27 aprilie anunța redeschiderea magazinelor sale din centrele comerciale, că nu ar fi primit nici măcar o amendă de la autorități.
Surse din IGPR ne-au declarat că Șucu este protejat de la vârful instituției și că polițiștii din teren au avut ordin să nu se atingă de el. Nu există nicio îndoială că activitatea magazinelor din centrele comerciale cu ieșire exterioară care nu vând alimente, medicamente sau electronice a fost suspendată pe perioada stării de urgență, premierul Ludovic Orban anunțând în mod repetat în ultimele zile că acestea urmează să fie redeschise abia din 15 mai. Și în această seară, în declarația de presă de la ședința Comitetului Național pentru Situații de Urgență privind instituirea stării de alertă pe teritoriul României, premierul Ludovic Orban a anunțat că abia de mâine magazinele cu ieșire la exterior și separate de restul centrului comercial pot fi redeschise.

Cu tupeul făptuitorului favorizat de polițiști, Dan Șucu ne-a transmis în scris în data de 5 mai că „majoritatea magazinelor noastre de mare suprafata se afla in centre comerciale si au intrare independenta din parcarea centrului respectiv. Acest lucru le scoate de sub incidenta Ordonantei Militare nr 2. din data de 21 martie 2020.
Anumite magazine cum ar fi Mobexpert Baneasa sau Mobexpert Pantelimon au si o intrare separata din galeria comerciala , care pentru a evita neintelegerile, pe aceasta perioada este restrictionata. Avem de asemenea si magazine, cum sunt Mobexpert Pitesti si Mobexpert Suceava, in care se poate intra doar din galeria comerciala a mall-ului respectiv. Aceste magazine intra sub incidenta limitarii data de Ordonanta Militara nr.2, motiv pentru care ele raman inchise, urmand a fi deschise atunci cand legea o permite.”, ne-a explicat Dan Șucu.

Am cerut Poliției Capitalei și IGPR să ne explice de ce ignoră redeschiderea magazinelor Mobexpert din centrele comerciale și de ce le permit să funcționeze, încălcând Ordonanța militară nr. 2, rugându-i să ne precizeze care este actul normativ care permite redeschiderea Mobexpert precum și dacă orice magazin aflat într-un centru comercial se poate redeschide prin închiderea intrării dinspre centrul comercial și folosirea de către cumpărători a intrării din spate, cea pentru marfă, de exemplu.

Ne-a răspuns doar Biroul de presă al Poliției Capitalei: „unitatea comercială la care faceți referire nu a făcut obiectul unor sancțiuni pentru încălcarea ordonanțelor militare. (n.r. asta spusesem și noi). Precizăm că unitățile comerciale își pot desfășura activitatea, cu respectarea legislației în vigoare, ordonanțelor militare și a regulilor de distanțare socială. (n.r. asta știe oricine)”
Doar nu ne așteptam să recunoască protecția de care se bucură Dan Șucu de la vârfUl IGPR și care l-a salvat în mod evident de un dosar penal similar cu cel deschis pentru restaurantul din Cluj. Rămâne să vedem dacă vor fi salvați și polițiștii care l-au favorizat pe Dan Șucu.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.