Acasă Dezvăluiri Portul Constanța face o mega-licitație de la care a exclus companiile românești...

Portul Constanța face o mega-licitație de la care a exclus companiile românești prin caietul de sarcini. Susținerea firmelor de către Guvern e o vrăjeală!

DISTRIBUIȚI

Portul Constanța este condus de prim-vicepreședintele PNL Constanța, Costel STANCA, ce ocupă funcția de director general și de Elena Petrașcu, fostă învățătoare, promovată în diferite funcții de PSD, după ce a absolvit o particulară de Drept, președinta Consiliului de Administrație al Companiei “APARENT “ Naționale ADMINISTRATIA PORTURILOR MARITIME SA CONSTANTA.

La data de 25.08.2020, prin Anunțul de participare nr. CN1023998/25.08.2020, COMPANIA NAȚIONALĂ „ADMINISTRAȚIA PORTURILOR MARITIME” SA CONSTANȚA a inițiat procedura de Licitație deschisă pentru atribuirea contractului de achiziție publică: „Sistem informatic integrat de management al resurselor companiei și de raportare managerială”, valoarea fiind 9.812.000 de RON.

În mod uluitor, în caietul de sarcini, la capitolul ”Descrierea Produsului. Obiective. Cerințe Tehnice Minimale”, subcapitolul 2.3 la Principiile generale al achiziției, punctul 9 din caietul de sarcini, se prevăd următoarele:
”Ofertanții vor lua în considerare în oferta lor următoarele principii:
CORE ERP trebuie să fie o soluție disponibilă comercial de minim 3 ani, matură, recunoscută pe plan intern și international, respectiv să existe implementări în minim 20 țări inclusiv România”

Este uluitor și revoltător!
Prin această cerință toate companiile romanești de IT sunt eliminate din această licitație!
NU există companie autohtonă care să aibă produsele ERP implementate în 20 de țări, poate tocmai prin grija guvernelor din ultimii ani de a nu sprijini companiile romanești.

Ne întrebăm uluiți: cum a trecut acest caiet de sarcini de toate aprobările necesare: și de la Autoritatea Națională de Achiziție Publică și de supervizarea necesară de la Ministerul Transportului, de la Ministerul Comunicațiilor….

Și când te gandești cum se bate guvernul cu pumnul în piept că sprijină firmele romanești.
Dar oare guvernul o ști de această golaneală de la Portul Constanța?

7 COMENTARII

  1. @Anonim
    Corecta observatia ta. Daca ar fi existat produse similare, clar ca ti-l favorizezi pe al tau, in perimetrul tau. N-are rost sa fii PC.
    Problemele apar la multinationalele/tertze parti care actioneaza intr-un teritoriu dar isi impun vointa, ca si cum ele actioneaza intr-un vacuum, teritoriul respectiv nealegandu-se cu mai nimic (nici macar angajatii nu-s indigeni/locali). Atunci se pune intrebarea: de ce sa-i mai primesti?

  2. Realitatea Plus a devoalat potlogăriile patentate de grupul de mafioți autohtni cunoscut sub numele de gruparea de la Monaco interfață pentru conducerea PSD ului și au pus în dependenta inclusiv lideri din PNL . Practic au plasat pe funcții cheie in stat trădători, persoane care și urăsc tara predispuse la pupat banii și dosul altora în cel mai profund dispreț fata de interesul firmelor autohtone. E trist dar asta e modelul promovat de Binom…și cui tot respectul au alungat din Romania oamenii inteligenți

  3. E tiparul de licitație publică cu dedicație, o șpagă pentru liderii politici de la București și o modalitate prin care corporațiile multinaționale sabotează calificat orice firma autohtonă . Suntem un stat eșuat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.