Home Dezvăluiri Previziuni sumbre pentru Mircea și Vlad Cosma. De azi nici Ghiță nu...

Previziuni sumbre pentru Mircea și Vlad Cosma. De azi nici Ghiță nu mai poate invoca în Serbia că procesele nu sunt corecte

DISTRIBUIŢI

Astăzi, triumfători, jurnaliștii din „presa liberă”, așa cum le place să se autointituleze, adică Antenele, luju, Româniatv, Jurnalul și ceilalți susținători ai PSD-ALDE au anunțat ca pe o mare victorie decizia Înaltei Curți de rejudecare a dosarului familiei Cosma.
Patru din cei cinci judecători din complet au admis apelurile declarate de DNA și de inculpații Alixandrescu Daniel Adrian, Alexe Razvan, Cosma Vlad Alexandru si Cosma Mircea iar unul dintre judecători a decis doar admiterea apelului inculpatului Cosma Vlad Alexandru numai sub aspectul „constatării incidenței art. 19 din OUG nr. 43/2002 și a respingerii apelurile Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie si a inculpatilor Alixandrescu Daniel Adrian, Alexe Razvan si Cosma Mircea.
Articolul 19 din OUG 43/2002 de care voia să beneficieze juniorul Cosma este cel care, în urma denunțurilor făcute de fostul deputat PSD îi reduceau limitele de pedeapsă la jumătate, ceea ce i-ar fi permis o reducere a pedepsei de la 5 ani la 4 ani şi 8 luni.

Îndrăznesc să fac un pariu având în vedere schimbarea declarațiilor în instanță: la rejudecare se va cere reanalizarea declaraţiilor martorilor şi inculpaţilor și având în vedere că şi-au schimbat poziţia se va înlătura recunoaşterea faptelor, adică reducerea cu 1/3 a limitelor de pedeapsă.
De asemenea se va cere confirmarea „certificatelor” obținute de Vlad Cosma pe art. 19 din OUG 43/2002 care ar obliga instanţa să reducă cu 1/2 limitele de pedeapsă pentru junior, având în vedere retractarea de astăzi dimineață din dosarului lui Ghiță a denunţurilor făcute. Având în vedere că în acele dosare deja s-a pus în mişcare acţiunea penală împotriva lui Ghiță, retractarea denunțurilor înseamnă infracțiunea de inducere în eroare a organelor judciare şi nu se va putea aplica clauza de impunitate ca în cazul Anei Maria Pătru care încercase și ea să obțină un 19 mințind.
Asta înseamnă că judecătorii le vor da tuturor pedepse mult mai aspre. Cel mai probabil doar bătrânul Cosma va rămâne cu cei 8 ani, având în vedere că el a tăcut şi l-a lăsat pe inteligentul ăla mic să vorbească şi pe sfânta de fiică-sa, fosta amantă a lui Portocală după cum a declarat fostul procuror şi nu a avut reduceri nici în prima fază.
Surse judiciare au explicat pentru CURENTUL că în acest moment, pentru Ghiță lucrurile s-au complicat, acesta nemaiavând argumente în Serbia să spună că nu are garanţia unui proces corect la Înalta Curte.
Având în vedere că rejudecarea dosarului Cosma se va face tot la ICCJ, unde sunt judecători cu experienţă și destul de severi, cel mai probabil dosarul se va soluționa repede.
Mai multe vom comenta când se va publica motivarea.

1 COMENTARIU

  1. Ghita a fost trimis de catre CRIMINALII din PSD-ALDE la Beograd pt a le asigura retragerea. Pe CRIMINALII din PSD-ALDE nu ii intereseaza soarta ROMANILOR din SERBIA DE EST. Beograd va fi cartierul general al CRIMINALILOR PSD-ALDE atunci cand vor pierde puterea in Romania. PSD si ALDE TREBUIE SCOASA IN AFARA LEGII! PSD-ALDE SUNT COZILE DE TOPOR ALE CRIMINALUI PUTIN IN ROMANIA!

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.