Home Dezvăluiri Revoltător: DIICOT Arad iartă de închisoare un traficant de 5 kg de...

Revoltător: DIICOT Arad iartă de închisoare un traficant de 5 kg de cannabis

DISTRIBUIŢI

Caz revoltător la Arad. În 31 mai 2007, DIICOT Arad obține condamnarea în dosarul 1591/108/2007 a opt traficanți de droguri printre care se află și infractorul Bretotean Ovidiu Octavian care e condamnat la pedeapsa de : „3(trei) ani închisoare pentru trafic ilicit de droguri de risc, fără drept și 10 (zece) luni închisoare pentru cumpărare şi deţinere de droguri de risc, fără drept”. I se contopesc pedepsele „rezultând pedeapsa de executat pentru inculpaţi de 3 (trei) ani închisoare şi 3 (trei) ani interzicerea drepturilor prev. de art.64 lit.a-c Cod penal”. Conform portalului instanțelor de judecată, Trbunalul Arad suspendă executarea pedepsei și „confiscă de la inculpatul Bretotean Ovidiu Octavian suma de 275 lei, dobândită prin valorificarea cantităţii de 15 gr cannabis, în favoarea statului și confiscă în scopul distrugerii, canitatea de 215 gr cannabis şi 85 gr. seminţe de cannabis.
Așadar pentru 215 grame, cei 8 sunt condamnați pentru trafic.
Trec 7 ani și Bretotean care depășise cu 2 ani termenul de încercare, este prins din nou de procurorii DIICOT de data asta cu 5 kg de cannabis cultivate. Surprinzător, deși era cunoscut de DIICOT ca fiind condamnat anterior pentru trafic de droguri lui Bretotean i se acceptă încheierea unui acord de recunoaştere a vinovăţiei pentru, țineți-vă bine, cultivare de droguri de risc în vederea consumului. Desigur că ne-am gândit imediat, ei, o fi denunțat traficantul pe altcineva. Nici vorbă. În soluția din dosarul 878/108/2015 de la Tribunalul Arad nu se face referire la vreo aplicare a articolului 15 din Legea 143/2000 care i-ar fi adus o pedeapsă mai ușoară în cazul unui denunț.
Și astfel, Bretotean a fost condamnat la 6(şase) luni închisoare cu suspendare pentru „infracţiunea de cultivare de droguri de risc în vederea consumului instanța confiscând în vederea distrugerii cantităţile de 5, 26 grame cannabis reţinută drept contraprobă şi 5 kg. cannabis rămasă din proba în litigiu după efectuarea analizelor de laborator, ambalată şi sigilată cu sigiliul tip MI nr. 50109 şi predată la Camera Corpuri delicte a IGPR cu dovada seria H nr. 0180975 din 27.02.2015.”

Așadar, dacă dintr-un gram de cannabis se pot face între 2 și 3 țigări, rezultă că Bretotean își cultivase cannabis să fumeze el între 10.000 și 15.000 de țigări cu marihuana. Deci dacă fuma o țigară pe zi, avea țigări pentru consum propriu pentru între 27 și 41 de ani. Este revoltător ca un nemernic de traficant de droguri să primească de două ori la rând condamnare cu suspendare iar a doua oară nici să nu mai fie supus unei judecăți, ci să încheie un acord de recunoaștere a vinovăției direct cu procurorii DIICOT.

Este inadmisibil cum nici judecătorului de la Tribunalul Arad nu i s-a părut prea blândă pedeapsa stabilită pentru cultivare și posesie a 5 kg de droguri și a aprobat acordul.

Nu știm dacă traficantul e beizadeaua cuiva, pila cuiva sau care e motivul iertării sale dar menționăm că acordul de recunoaștere trebuia avizat conform art.478 din Noul Cpp de șeful biroului DIICOT Arad care era și în 2007 pe funcția de șef deci știa că Bretotean mai fusese condamnat.

Atât timp cât e evident că Bretotean nu a denunțat pe nimeni de ce a fost iertat de închisoare din nou? E clar că va recidiva.

Din 2004 șef la DIICOT Arad este controversatul Dan Ilarie Adinel. La adresa acestuia au fost lansate acuzații grave de niște interlopi locali dar CSM i-a apărat reputația.

Ulterior, Dan Ilarie Adinel a acordat un interviu stupefiant pentru aradon.ro:
„Nici nu ştiu de ce capete de acuzare am scăpat să nu fiu acuzat. În primul rând, c-am luat mită: „şi ne-a cerut 20.000 de euro mită ca să nu ne aresteze”. Dacă ar fi fost adevărat, nu eram pe scaunul ăsta. Aveţi impresia că pe noi nu ne verifică nimeni? Atunci când suntem propuşi sau mergem să dăm concurs şi interviu pentru post de şef, nu ne verifică nimeni? Că am fost cu curve, că am tras pe nas droguri, că am luat mită.”, spune procurorul șef DIICOT Arad.

Apoi povestește despre doi celebri interlopi locali: cu unul e fratello și cu celălat a fost în Deltă:

„Cele două arestări ale lui Rohozneanu, din Arad, sunt ale mele, amândouă. După care ne-am întâlnit în oraş: „Servus, Uţule!”, „Servus, Dănuţe!”, ne-am pupat. Fratello, fratello şi ne-am văzut fiecare de treabă. Pe Fizidean îl cunosc pentru că eram prieten cu avocatul Ionel Sfăt. Şi el era… prieten pe de altă parte. Şi ca să lămurim odată chestia cu Delta: am fost în Deltă, într-adevăr, în 2004, eu, colegul meu Florin Roman, Ionel Sfăt şi încă nu prieten şi coleg de-al lui, Sovac Daniel. Doi cu doi. Şi la Deva, când am coborât să facem pipi şi să bem cafea, am constatat că în maşina lor era Fizidean. Moment în care eu am vrut să mă întorc. Cam asta a fost toată şmecheria. Dacă eu ştiam că pleacă Fizidean în Deltă, nu mergeam. Se lăuda că are poze. Unde-s pozele? De ce nu le-a dat? Dacă tot are poze cu mine. Poze compromiţătoare, că-s cu stripteuza în braţe ca să nu spun altcumva.”

De citit! INTEGRAL la aradon.ro

 

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.