Home Dezvăluiri Se dorește plata din bani publici pentru palatul și servitorii lui Radu...

Se dorește plata din bani publici pentru palatul și servitorii lui Radu Duda și ai Margaretei

DISTRIBUIŢI

N-avem bani să mărim salariile medicilor și profesorilor dar mai nou ni se rupe sufletul de membrii Casei Regale. Profesorul de Ştiinte Politice de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, Alexandru Muraru, fratele geamăn al consilierului prezidențial Andrei Muraru, spune că elita politică și demnitarii României trebuie să ia o decizie majoră. România are nevoie de o casă regală instituționalizată, spune cercetătorul care crede că e nevoie de o lege specială. 

„A privi astăzi Casa Regală a României ca o instituție integrată simbolic în sistemul instituțional românesc este o anticipare firească, la 15 ani de la revenirea definitivă a familiei regale în țară și la 25 de ani de la prăbușirea comunismului. Polemicile purtate în jurul acestui subiect, timp de un sfert de secol, au făcut ca așteptările să fie uneori prea mari, iar alteori depășite de realități. (…)
Susținerea și simpatia de care se bucură astăzi ultimul rege al românilor, Custodele Coroanei și ceilalți membri ai Familiei Regale fac invidioși până și pe cei mai optimiști observatori ai anilor `90., scrie profesorul recent într-un articol publicat în  Revista Sinteza.

După cum se știe custodele coroanei este Margareta iar „ceilalți membri” au rămas Radu Duda că restul cu sânge regal au fost excluși.

Casa Regală nu are personalitate juridică proprie.

Muraru mai subliniază că „Relațiile cu alte instituții sau organizații, reprezentarea externă, sediul, numărul colaboratorilor și un aparat propriu sunt chestiuni care nu trebuie nici evitate și nici încărcate de o polemică politicianistă.”
Totodată Palatul Elisabeta este acordat fostului rege Mihai pe durata vieții. Cum acesta nu se simte prea bine, Duda și cu Margareta se văd puși în situația să scoată bănuți din moștenire să-și plătească locuință în București. Cum așa, ei, prinții?

Tupeul lui Muraru este nemărginit: „Doar prin generozitatea Majestății Sale acest imobil a fost pus la dispoziția familiei sale și a colaboratorilor pentru a servi drept sediu pentru angajamentele publice și evenimentele ceremoniale cu rol statal. Nici un alt fost șef de stat român nu a făcut acest gest cu locuința dată spre folosință privată.” Serios? Dar ce ne interesează pe noi de familia celui care a abdicat lăsând România pradă comuniștilor? Citiți AICI cum  deși putea să refuze, regele Mihai a aprobat legea pentru confiscarea aurului și valutei în 1947, lege care a băgat mii de români la temniță și AICI despre documentul din Arhivele Naționale care atestă că  Regele Mihai s-a înțeles cu comuniștii să abdice și nu a fost forțat.

CITEȘTE ȘI Regele Mihai s-a născut prematur sau Regina-mamă era gravidă la nuntă cu colonelul Manos?

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.