DISTRIBUIȚI

UPDATE ora 22.30: Viceprimarul Horia Tomescu a demisionat din funcția de conducere în USR motivând că în cazul lui Sivache s-a procedat așa cum face PSD-ul: adică el a numit-o la cererea conducerii USR. Cel mai probabil, mâine o va și revoca de la ASSMB pe proaspăta directoare generală.

Pe 10 august 2022 am întrebat Primăria Capitalei dacă viceprimarul îi va prelungi numirea ca interimar lui Cristian Plută ca director general al Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale, după primele șase luni de la numire sau dacă o va avansa în funcție de șefă peste 19 spitale și Medicina școlară din București, așa cum se lăuda ea, pe Oana Sivache– numită și „patru dintr-o sută”, punctajul luat de aceasta la concursul pentru a ocupa un post din ASSMB unde a fost respinsă. Detalii la https://assmb.ro/wp-content/uploads/2018/12/Centralizator-rezultate-proba-scrisa-manag.pdf

Necunoașterea legii nu înlătură răspunderea penală

Abia în urmă cu două zile, Vlad Voiculescu a decis să facă rocada între cei doi, iar Horia Tomescu a executat, așa cum senin, a explicat chiar el pe Facebook.
„În urma deciziei conducerii filialei USR București am numit astăzi în funcția de director general al ASSMB – Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București pe doamna Oana Sivache.”
Adică, în termeni juridici, Vlad Voiculescu și-a folosit influența de lider de partid pentru ca subalternul său pe linie politică, Horia Tomescu, să o numească pe madam Sivache, director general în locul lui Plută, iar Sivache, la rândul ei, să-l numească pe fostul său șef ca director general adjunct, după modelul învățat de la PSD-UNPR unde s-a consacrat pe lângă Adrian Țuțuianu.

Așa cum arată jurisprudența DNA, fapta este infracțiunea prevăzută de articolul 13 din legea 78/2000:
„Fapta persoanei care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, de a folosi influența ori autoritatea sa în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani”. Conform Codului Muncii funcțiile „încadrarea salariaților la instituțiile și autoritățile publice și la alte unități bugetare se face numai prin concurs sau examen, după caz.”
Prin urmare, salariile încasate de Sivache nu i se cuvin, de vreme ce nu a câștigat un concurs pentru funcția de director general.

Sivache chiar i-a mulțumit public lui Vlad Voiculescu pentru implicarea în numirile de la ASSMB

De altfel, foarte inteligenta Sivache, a postat pe Facebook pe 10 februarie 2023 că „Horia Tomescu si Vlad Voiculescu au format la ASSMB – Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București o echipă de care sunt foarte mândra. Mulțumim pentru încredere, sprijin și implicare.”

După postarea lui Sivache, l-am întrebat pe Vlad Voiculescu „în ce calitate vă implicați în angajările din ASSMB? Vă folosiți influența ca președinte de partid?”

Vlad Voiculescu mi-a răspuns iritat: „Banuiesc ca nu asteptati in mod serios un raspuns la intrebarea asta. Desi poate acum credeti si asta… ca imi angajez eu rudele pe undeva…”

I-am răspuns că nu trebuie să fie rude, că fapta e infracțiune și că el, ca președinte la USR București, nu are voie să formeze echipe în instituții, chiar dacă Oana Sivache crede că ar putea.
Vlad Voiculescu s-a apărat spunând că postarea lui Sivache a fost „in sensul ca am sustinut schimbarea lui Apostol. Cam aia e. F. serios”.

Realitatea este însă că Director de Investiții la ASSMB a fost pus de la USR Sectorul 5, Iustinian Roșca, fost dezvoltator imobiliar, iar coordonator la Medicină Școlară, funcție inexistentă în organigramă a fost pus vicepreședintele USR de la Sectorul 2, Silviu Octavian Șerban, fost vânzător de vinuri. Funcția de coordonator a fost inventată de Sivache pentru că Șerban nu are studii medicale necesare pentru funcția de director, așa că USR-ista a schimbat denumirea postului. Urmează ca Sivache să numească și la Resurse Umane tot o persoană de la USR.

Am cerut anul trecut Primăriei Capitalei și CV-urile lui Plută și Sivache, după ce ASSMB refuzase încă din luna mai 2022 să ni le ofere sau să le facă publice.

Sivache și Plută au refuzat să-și facă publice CV-urile

Deși am explicat Primăriei de ce solicităm CV-urile, am fost refuzați:

  • Despre Plută am aflat că a aterizat în ASSMB ca inspector din funcția de vânzător la un magazin de mobilă și că nu ar avea studii superioare, ceea ce ar fi fost ilegal.
  • Conform unui cont de linkedin al Oanei Sivache, aceasta a absolvit în februarie 2022 două universități americane prestigioase, Yale și Michigan, pe care le-ar fi urmat în paralel, ceea ce nu este verosimil, chiar și pentru cineva care ar vorbi impecabil limba engleză și cu atât mai puțin pentru Oana Sivache care a absolvit la bătrânețe Spiru Haret și a obținut la singurul concurs la ASSMB la care a participat un punctaj de 4 din 100.
  • Doream să fim informați dacă pretinsa absolvire a celor două universități este trecută și în CV-ul oficial prezentat viceprimarului Tomescu. Vezi AICI informația de pe contul de Linkedin al lui Sivache
  • Prin urmare ar fi imperios necesar ca opinia publică să cunoască parcursul educațional și profesional al celor două persoane numite de viceprimarul USR-PLUS la conducerea ASSMB și plătite din banii comunității.

Primăria a refuzat să ne trimită CV-urile pe motiv de GDPR, o imbecilitate desigur, și să ne spună dacă Tomescu îl mai menține pe Plută, răspunzându-ne doar că Plută exercită temporar funcția de director general, că are studiile necesare funcției și că Oana Sivache a fost numită de Plută.

Sivache a mințit publicul larg că a absolvit în paralel YALE și MICHIGAN. Informația a fost ștearsă

După ce am trimis întrebările despre Yale și Michigan, Nicușor Dan i-ar fi cerut explicații lui Tomescu și de pe contul de linkedin al lui Sivache a dispărut informația că ar fi absolvit cele două prestigioase universități.

De altfel, după articolul nostru, STB SA a publicat pe site-ul propriu CV-ul Onei Sivache, după ce aceasta a fost numită în CA-ul instituției, din care aflăm că doamna s-a declarat „utilizator independent” al limbii engleze, ceea ce nu i-ar fi asigurat nici măcar intrarea la o universitate cu cursuri în limba engleză, darămite la universități prestigioase, Yale fiind în primele 10 universități din lume, iar Michigan, în primele 30.

Adică s-a suit scroafa-n copac! Și cu Yale, și cu Michigan!

Sursa foto stânga: Facebookul doamnei directoare generale Oana Gabriela Sivache.

2 COMENTARII

  1. MASONERIA, SECURISMUL, SINECURISMUL, MAFIOTISMUL, CURVASARIA, TRADAREA, HOTIA , PROSTIA , ETC ……AU DISTRUS IN ULTIMII 33 DE ANI ROMANIA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.