Home Dezvăluiri Șefii din Apele Române îi concediază pe cei care luptă cu Mafia....

Șefii din Apele Române îi concediază pe cei care luptă cu Mafia. Ministrul Palmer tace senină

DISTRIBUIŢI

Mai mulți angajați din „Administrația Națională Apele Române” au sesizat conducerea instituției, pe Nicolae Bărbieru, prefecturile locale, Ministerul Mediului și Guvernul despre prejudiciile pe care conducerile din teritoriu și protectorii lor din ANAR le aduc bugetului de stat. Însă totul se mușamalizează. Presa scrie și scrie dar pe toți îi doare-n cot: avem apă destulă, uneori chiar prea multă! Așadar șeful ANAR s-a pus pe „reorganizat” departamente din instituție și a început exact cu Serviciului de Inspecție Teritorială a Apelor Olt, de unde câțiva inspectori cu spirit civic au sesizat falsurile și ilegalitățile făcute de conducere. În condițiile în care inspectorii sunt cei care verifică pe teren respectarea legii de către persoanele fizice și juridice care intră în contact cu apele naționale și mai ales respectarea mediului, Directorul ABA Olt, Ion Stoenescu, aprobat de Directorul General ANAR, Nicolae Bărbieru a decis să reducă numărul inspectorilor de la 11 la 7. Punem pariu că în urma evaluării făcute după dorința lui Stoenescu se va decide concedierea exact a celor 4 inspectori care au sesizat Prefectura, Ministerul Mediului și Guvernul despre ilegalități? Rămâne să constate uletrior concedierii instanțele dacă reorganizarea s-a făcut cu respectarea Legii 329/2009 și a Codului Muncii pentru că în caz contrar, funcționarii comit abuz în serviciu, infracțiune pedepsită cu ani grei de închisoare.
Ca să vedeți ce inconștienți pot fi unii funcționari ai statului vă prezentăm la sfârșitul articolului contracte semnate de Directorul Ion Stoenescu în data de 16 februarie 2012 doar că el a devenit director în iunie 2012, după instalarea Guvernului Ponta, în luna februarie fiind un alt director în funcție, acesta fiind un caz clasic de antedatare a unui act oficial ceea ce reprezintă comiterea infracțiunii de fals.
Surprinzătoare este însă viza consilierului juridic, Ionela Grecu care avizează din punct de vedere legal contractul deși este întocmit în fals.
Ilegalitatea este făcută pentru că în luna iunie 2012, trei ingineri din cadrul Serviciului de Inspecție Teritorială a Apelor  Olt au verificat pe teren situația unui număr de cinci microhidrocentrale (MHC), constatând că firma proprietară nu deține contracte de închiriere cu ANAR pentru terenurile situate în albiile râurilor, așa cum prevedea legislația în vigoare, fac raport către Stoenescu iar acesta decise cu semnatarii contractului să le întocmească retroactiv, pentru a favoriza firma HIDROESTE SRL care altfel, pierdea avizele de gospodărire.
Unul dintre inspectori a ajuns până la primul-ministru cu sesizarea situației pentru că, estimează el, este vorba de 3 milioane de EURO pierduți la bugetul de stat din neîncasarea taxelor prevăzute de lege pentru diferite avize ce intră în competența ABA Olt.

Ministrul Mediului, Cristiana Palmer îi răspunde inspectorului Răboacă prin adresa 3448/25.05.2016 prezentată în fotografie la sfârșitul articolului că în urma petiției sale, Direcția Corp Control din minister „a efectuat verificări privind modul de emitere a actelor de reglementare din domeniul apelor, mediului și pădurilor pentru construirea obiectivelor de tip microhidrocentrale, ocazie cu care au fost constatate și unele aspecte sesizate, iar celelalte aspecte urmează a fi verificate odată cu efectuarea controlului tematic programat la ABA Olt.” În final Palmer promite că despre rezultatul verificărilor omul va fi informat după finalizarea acestora.
Doar că verificările nici măcar nu au început, Palmer a schimbat procurorul care conducea Corpul de Control al Ministerului cu o fostă PSD-istă, detlaii AICI, iar acum Bărbieru și Stoenescu, văzându-se scăpați au început răzbunarea:vor concedia 4 din cei 11 inspectori adică mai mult de o treime din inspectori (36%). Oare n-ar fi fost mai adecvat să concedieze vreun cărător de cafea sau de mapă decât exact inspectorii angajați prin concurs în urmă cu mulți ani?
Însă așa speră Stoenescu și Bărbieru că vor pune batista pe țambal și vor continua favorizarea firmelor care nu respectă legislația de mediu și care vor beneficia de o protecție mărită cu cel puțin 36%. Și așa împușcă doi iepuri dintr-un foc: scapă de inspectorii incomozi care-i reclamă la Guvern și firmele favorizate continuă să încalce legea. Cristiana Palmer afișează o seninătate vecină cu inconștiența în gravele probleme semnalate. Ajunsă ministru, Palmer a fost înconjurată de lingăii din minister care i-au explicat că s-ar putea mâine să aibă o scamă pe umăr dar ei au luat toate măsurile ca scama să nu apară.

Numai că degeaba cred Stoenescu și Bărbieru că au rezolvat problema. Angajații ANAR vor veni la noi, la presă, acum. Sursele noastre sunt protejate 100%. CEDO a decis că nici măcar justiția nu poate obliga un jurnalist să-și dezvăluie sursele și nici nu se pot face cercetări pentru aflarea surselor după cum a hotărât Curtea în anul 2003 în cauza Roemen şi Schmit contra Luxemburg. Așadar, oameni buni, dezvăluiți jurnaliștilor ilegalitățile sub protecția anonimatului și noi le facem publice. Banii publici nu sunt proprietatea unor șefi și șefuleți, ci ai întregii Românii.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.