Home Dezvăluiri VIDEO: La farmacia soției lui Nelu Tătaru se vând măști cu 15...

VIDEO: La farmacia soției lui Nelu Tătaru se vând măști cu 15 lei bucata fără bon fiscal. Prejudiciul estimat din evaziune fiscală depășește 36.000 de lei

DISTRIBUIŢI

„O filmare făcută cu camera ascunsă la farmacia Crataegus Pharma, din Huşi, judeţul Vaslui, administrată de soția ministrului Sănătății Nelu Tătaru arată că o mască se vinde la preţul de 15 lei, iar farmacista refuza să elibereze bon fiscal. „Ne pare rău, pentru măşti nu vă putem oferi bon fiscal”, spune farmacista clientului care a cumpărat 4 măşti, în două tranșe, pe care a dat 60 de lei, fără să primească bon fiscal! Este revoltător ca în farmacia unui ministru să se facă evaziune fiscală!”, scriu jurnaliștii de la Bună ziua Iași. 

În magazinele online o mască de protecție costă în jur de 3 lei. Profitul lui madam Tătaru pentru o singură mască este astfel de cel puțin 12 lei net, fără ca statul să încaseze vreun leu din tranzacție deși acestuia ar trebui să-i revină între 3,89 lei și 4,40, în funcție de forma de impozit plătită. Din estimările noastre, o farmacie ca cea din filmare într-un oraș ca Huși vinde în medie 200 de măști pe zi, profitul zilnic ajungând la 2400 de lei, statul pierzând din aceștia cca 800 de lei. În cele 45 de zile de când pandemia a ajuns și la noi, Rodica Tătaru a făcut un profit frumușel de peste 100.000 de lei, iar statul a fost prejudiciat cu cca 36.000 de lei prin evaziune fiscală. Ce i-o fi trebuit soției de ministru să se preteze la așa ceva? Așteptăm explicații de la Ministerul Sănătății.

11 ARII

  1. Atunci cum naiba sa mai creda omul de rand ca acesta pandemie nu este o facatura ? Pentru unii care stau in casa, cu restricii si cu bon de iesire din casa (ca la prosti) iar pentru altii START-ul e dat cu pandemia: liberi si zburdalnici la specula, la tot felul de licitatii la tot felul de parandaraturi. Toate vizibile. Dar nu este mare scofala, ca tot prostii de contribuabili vor platii, iar astia cu ordonantele lui doamne ajuta, niciodata

  2. Trebuie vazut pretul de achizitie, tipul mastilor in discutie. Ca nu a dat bon e rau. Toate farmaciile, indiferent de cine le conduc, fac o specula mascata cu masti si manusi.

  3. Transelectrica a achiziționat câte 40 de măști pentru fiecare salariat, făcute la colțul străzii, nu pot fi purtate sub nici o formă.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.