Acasă Economic-Financiar Allianz principal reasigurător pentru avionul AirAsia

Allianz principal reasigurător pentru avionul AirAsia

DISTRIBUIȚI

Grupul german Allianz a informat, luni, că este principalul reasigurator pentru avionul AirAsia, dispărut duminică dimineață între Indonezia și Singapore, cu 162 de persoane la bord, în cel de-al treilea mare accident aviatic în care asigurătorul a fost implicat în acest an, transmite Reuters.

Printre clienții grupului german se numără și compania aeriană Malaysia Airlines, Allianz fiind principalul reasigurator pentru avionul MH370, dispărut în Oceanul Indian în luna martie, dar și pentru zborul MH17, care a fost doborât în luna iulie deasupra Ucrainei.

‘Putem confirma că Allianz Global Corporate & Specialty UK (AGCS) este principalul reasigurator pentru AirAsia’, a declarat un purtător de cuvânt de la Allianz.
Compania nu a dorit, însă, să precizeze care este mărimea expunerii sale și nici nu a identificat alte companii de asigurări cu expunere pe avionul Airbus A320-200 aparținând AirAsia. Însă, potrivit calculelor făcute de Reuters, plățile minime pentru acoperirea acestui accident ar urma să se ridice la aproximativ 100 de milioane de dolari.

‘La acest moment este mult prea devreme să comentăm informațiile cu privire la acest incident’, a informat Allianz.

PUBLICITATE
La fel ca și în cazul celor două avioane Malaysia Airlines, Allianz și ceilalți co-asiguratori vor trebui să acopere nota de plată pentru aeronava AirAsia, dar și plățile pentru rudele pasagerilor aflați la bord.

În mod normal, un avion Airbus A320 se vinde pentru un preț mediu de 94 de milioane de dolari, potrivit informațiilor de pe pagina de Internet a Airbus. Cu toate acestea, în funcție de vechimea aeronavei, este posibil ca aceasta să fie asigurată pentru o sumă mai mică.

În cazul despăgubirilor acordate pasagerilor, potrivit unui acord internațional denumit Convenția de la Montreal, limita maximă a despăgubirilor inițiale este de aproximativ 165.000 de dolari per pasager la actualul curs de schimb, sau circa 27 de milioane de dolari pentru toți cei 162 de pasageri ai zborului AirAsia. Însă, dacă se va ajunge la concluzia că linia aeriană este vinovată pentru accident, de exemplu o eroare de pilotaj, despăgubirile ar putea fi mult mai mari.

Avionul AirAsia, un Airbus 320-200, cu 155 de pasageri la bord plus șapte membri ai echipajului, a pierdut contactul cu controlul traficului aerian din Jakarta duminică dimineață, la ora locală 06.17 (23.17 GMT, sâmbătă), după ce piloții au solicitat permisiunea de a schimba cursul din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

Avionul Airbus A320-200 era exploatat de AirAsia Indonesia, o sucursală a AirAsia, companie al cărei sediu este la Kuala Lumpur, în Malaezia, și care domină piața transportului aerian low cost în Asia de Sud-Est.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.