Acasă Economic-Financiar Cîțu anunță introducerea obligatorie a E-Facturare din septembrie

Cîțu anunță introducerea obligatorie a E-Facturare din septembrie

DISTRIBUIȚI

Agenții economici vor utiliza un sistem de facturare electronică (E-Facturare) pentru a încărca, stoca și descărca facturile pe care le emit, în relația cu instituțiile publice din septembrie 2021, spune premierul Florin Cîțu, pe Facebook. Potrivit acestuia, măsura va fi implementată de Ministerul Finanțelor, prin Centrul Național pentru Informații Financiare, în cadrul unui program pilot de e-facturare.

“Așa cum am promis, introducem facturarea electronică între firme.

Din septembrie 2021, agenții economici vor utiliza un sistem de facturare electronică pentru a încărca, stoca și descărca facturile pe care le emit, în relația cu instituțiile publice.
Măsura va fi implementată de Ministerul Finanțelor, prin Centrul Național pentru Informații Financiare, în cadrul unui program pilot.
Este prima etapă de dezvoltare a sistemului informatic de facturare electronică care urmează sa fie generalizată in relațiile dintre toți operatorii economici.
Implementarea sistemului obligatoriu de facturare electronică, atât între agenții economici și instituțiile publice, cât și in relațiile dintre agenții economici va însemna:
➢ eficiență și predictibilitate în cheltuirea banilor de către instituțiile publice;
➢ creșterea veniturilor colectate la bugetul național.
Odată cu operaționalizarea sistemului de facturare electronică în domeniul achizițiilor publice, România se aliniază standardelor europene din domeniu.”, potrivit lui Cîțu.

În Ministerul Finanțelor se lucrează la acest proiect de dinainte să vină PNL la guvernare, mai precis din 2018.

În aprilie 2020, Ludovic Orban spunea, la începutul unei ședințe de Guvern, că Italia a înregistrat o creștere spectaculoasă a încasărilor după ce a folosit un sistem de facturare electronică, iar Cîțu a răspuns la acea vreme că că ceea ce va fi folosit în România este inspirat din sistemul italian.

1 COMENTARIU

  1. Si cum vei proceda domnule prim ministru Catzu cand baza de date sau serverele de la ANAF vor fi indisponibile similar modelului patentat cu mult succes de catre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate cu aplicatia informatica SIUI – achizitionata de gasca lui Ghita de la PSD pentru un sfert de miliard de euro!!!
    Iar sefii de la CNAS incaseaza salariile chiar daca baza de date SIUI este nefunctionala ca asa au dumnealor chef in ziua respectiva, de raspuns materiale si penal nu raspunde nici un functionar, iar vinovatii sunt chiar furnizorii de servicii medicale, adica ca intr un stat colonial sau esuat.
    Cum anticipati ca vor reactiona reprezentantii capitalului strain din Romania atunci cand dumneata ca exponent al economiei liberale vei fi reclamat pe buna dreptate la institutiile europene de la Bruxelles ca serverele Ministerului de Finante sunt inaccesibile si ca ei astfel sunt sunt sabotati efectiv de organele de la finantele de stat din Romania liberala !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.