Acasă Economic-Financiar Doar doua din 10 firme de constructii vor rezista dupa aderare

Doar doua din 10 firme de constructii vor rezista dupa aderare

DISTRIBUIȚI

Aderarea tarii noastre la Uniunea Europeana ar putea duce la disparitia a aproximativ 80% din firmele autohtone de constructii. -Intr-un scenariu pesimist, vor rezista 20% din firme, iar in varianta optimista, scaderea va fi de 50%. Oricum, foarte multe firme vor disparea. Sunt numarate zilele societatilor mici de constructii, care traiesc din mici pacaleli, si cele ale firmelor neserioase-, a declarat, ieri, directorul executiv al Patronatului Societatilor de Constructii (PSC), Adriana Eftimie. In Romania sunt inregistrate in acest moment in domeniul constructiilor aproximativ 24.000 de societati, insa marea majoritate a acestora nu au activitati in acest sector.

In ceea ce priveste deficitul de locuinte din Romania, de aproximativ un milion, acesta ar putea fi acoperit in 30 de ani, daca se pastreaza actualul ritm de constructie. Numarul de locuinte noi este de aproximativ 30.000/an, iar preturile continua sa urce tocmai din cauza ofertei insuficiente.

Potrivit vicepresedintelui PSC, Razvan Niculescu-Aron, preturile caselor ar putea creste si in acest an cu 10-20%, pe fondul cererii extrem de mari. Potrivit constructorilor, o solutie atat pentru scaderea preturilor, cat si pentru reducerea deficitului de locuinte ar fi micsorarea taxelor. PSC propune scaderea TVA in constructii de la 19% la 5-7%, masura ce ar determina scaderea costurilor lucrarilor si accesul mai facil la achizitionarea locuintelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.