Home Economic-Financiar Fondul Proprietatea a vândut 23,6% din Conpet pentru aproape 100 de milioane...

Fondul Proprietatea a vândut 23,6% din Conpet pentru aproape 100 de milioane de lei

DISTRIBUIŢI

Fondul Proprietatea /FP/ a vândut la Bursa de Valori București /BVB/, prin plasament privat, 23,6% din compania de transport de produse petroliere Conpet Ploiești, valoarea tranzacției depășind 99,79 milioane lei.

„În urma finalizării procedurii de plasament privat pe Bursa de Valori București (BVB) a acțiunilor ordinare deținute de Fond în Conpet, anunțată ieri, numărul final al acțiunilor oferite este de 2.047.095 acțiuni ordinare emise de Conpet, iar prețul per acțiune este de 48,75 lei’, precizează o raportare a FP transmisă joi BVB.

În urma tranzacției, Fondul mai deține 524.366 acțiuni Conpet, participația sa diminuându-se de la 28,7% la 6,1%.

Conpet, societate aflată sub autoritatea Departamentului pentru Energie, are ca activitate de bază transportul de țiței, gazolină, etan și condensat prin conducte și cu vagoane cisternă pe calea ferată, în scopul aprovizionării rafinăriilor din România și din Balcani cu țiței din producția internă și din import și cu derivate ale acestuia.

În vara acestui an, FP a mai vândut pe bursă, prin plasament privat, pachete de acțiuni deținute la Romgaz și Transelectrica.

Fondul Proprietatea a încheiat trimestrul al treilea din acest an cu o pierdere netă neauditată de 70 de milioane de lei, față de un profit net de 20,6 milioane de lei, în aceeași perioadă a anului trecut, potrivit raportului trimestrial postat pe pagina de internet a Fondului.

Pentru perioada de nouă luni încheiată la 30 septembrie 2014, profitul net a urcat la 984,5 milioane lei, față de un rezultat net de 535,2 milioane lei în intervalul similar din 2013.

„Principalul factor care a contribuit la creșterea profitului în primele nouă luni ale anului 2014 a fost câștigul contabil net din vânzarea participațiilor din portofoliu, iar pierderea înregistrată în trimestrul încheiat la 30 septembrie 2014 a fost datorată în principal pierderii contabile nete din vânzarea deținerilor din portofoliu în cursul trimestrului”, se spune în raport.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.