Acasă Economic-Financiar Guvernul a adoptat trei noi capitole pentru negocierile cu UE

Guvernul a adoptat trei noi capitole pentru negocierile cu UE

DISTRIBUIȚI


Guvernul a adoptat, in sedinta de joi, trei documente de pozitie pentru negocierile cu Uniunea Europeana, care vizeaza capitolele politica industriala, controlul financiar si impozitarea.

Documentul de pozitie al Romaniei pentru capitolul 15 -Politica industriala- include doua anexe la documentul de pozitie, respectiv -Procesul de restructurare si privatizare a intreprinderilor din industria prelucratoare din Romania- si -Aspecte privind restructurarea si privatizarea industriei siderurgice din Romania-.

Romania accepta acquis-ul comunitar privind capitolul -Politica industriala-, in vigoare la data de 31 decembrie 1999, pe care il va implementa pana la data aderarii, fara a solicita perioade de tranzitie sau derogari, se arata intr-un comunicat al Guvernului.

Documentul de pozitie -Controlul financiar- precizeaza ca, pentru a asigura functionarea unui sistem solid de control financiar, Romania a adoptat baza legala necesara si a creat institutiile abilitate in domeniu.

De asemenea, Romania accepta in intregime acquis-ul comunitar privind Capitolul -Impozitarea-, solicitand perioade de tranzitie. Documentul de pozitie evidentiaza progresele inregistrate in alinierea legislatiei in domeniul impozitarii indirecte, precum si masurile care vor fi luate pentru alinierea legislatiei romanesti la prevederile comunitare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.