Acasă Economic-Financiar Intai creditele, apoi salariile la Termoelectrica

Intai creditele, apoi salariile la Termoelectrica

DISTRIBUIȚI


Pentru a-si putea plati rata de 8,5 milioane de dolari aferenta creditelor contractate pentru combustibilii utilizati in perioada de iarna, Termoelectrica a recurs la amanarea platii salariilor, dupa cum a anuntat purtatorul de cuvant al societatii, Cezar Baciu.

El a precizat ca Primaria Capitalei a facut ieri dovada platii celor 117 miliarde de lei pentru respectarea graficului de plati pe luna iunie. Termoelectrica va primi 111 miliarde de lei din fondurile proprii ale primariei si sase miliarde de la Radet Bucuresti, pentru plata facturii si a datoriilor restante catre furnizorul de energie. Primarul general al Bucurestilor a semnat ieri un ordin de plata prin care a virat in contul Termoelectrica 111 miliarde de lei, reprezentand subventia pe care ar fi trebuit s-o primeasca de la bugetul statului. Primarul refuza insa in continuare sa-si asume datoria de 720 miliarde de lei acumulata din cauza firmelor si a asociatiilor de locatari deconectate de la reteaua de distributie a RADET, pasand Guvernului responsabilitatea.

Sindicalistii spun insa ca decizia de amanare a platii salariilor incalca prevederile legale. Potrivit dlui Ioan Samoila, liderul Federatiei Sindicatelor Termoelectrica, in conformitate cu legislatia muncii, salariile au prioritate la plata in fata altor obligatii financiare ale angajatorului, fie ca este vorba despre cota catre bugetul de stat ori de credite contractate de acesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.