Acasă Economic-Financiar Kvaerner IMGB a primit comenzi in valoare de 13,2 milioane de dolari

Kvaerner IMGB a primit comenzi in valoare de 13,2 milioane de dolari

DISTRIBUIȚI


Kvaerner IMGB (KIMGB) a primit, in primele cinci luni ale acestui an, comenzi in valoare de 13,2 milioane de dolari, nivel care depaseste valoarea comenzilor anuale primite in ultimii trei ani, se arata intr-un comunicat al companiei remis spre publicare. -In perioada 1998-2000, comenzile noi la KIMGB au fost de circa 10 milioane de dolari pe an. Planul nostru pentru acest an era sa crestem acest nivel cu 50%, respectiv la 15 milioane de dolari. Insa, doar in primele cinci luni ale acestui an, am castigat comenzi noi in valoare de 13,2 milioane de dolari-, a spus directorul general al KIMGB, Roar Endung, care a adaugat ca, pana la sfarsitul primului semestru, societatea ar trebui sa depaseasca nivelul prognozat pentru intregul an.

Cea mai mare parte a noilor comenzi sunt de export si provin din industria constructiilor navale si hidroelectrice. Unul dintre cele mai importante contracte, in valoare de 3,6 milioane de dolari, si care se va derula pana la inceputul anului 2003, se refera la livrarea de arbori catre santierul naval din Odensee. -Am primit cereri de oferta de la toate proiectele hidroelectrice aflate in derulare in intreaga lume-, a adaugat Roar Endung.

Veniturile companiei din activitatea de baza sunt prevazute a se ridica, in acest an, la 16 milioane de dolari, fata de noua milioane de dolari, in anul 2000. -Suntem pe cale de a ne atinge obiectivul principal, acela de a deveni profitabili-, a conchis oficialul KIMGB.

Grupul anglo-norvegian Kvaerner a achizitionat, in luna august a anului 1998, pachetul majoritar detinut de FPS la Intreprinderea de Masini Grele Bucuresti. Prin contractul de privatizare, Kvaerner si-a asumat datoriile IMGB si s-a angajat sa investeasca 54 milioane de dolari intr-un interval de trei ani. La sfarsitul anului trecut, Kvaerner isi indeplinise deja 70% din obligatiile investitionale, iar platile in contul datoriilor istorice ale IMGB sunt facute la timp, se mai arata in comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.