Acasă Fonduri Europene 6,34 milioane eurofinanțări pentru consultanță

6,34 milioane eurofinanțări pentru consultanță

DISTRIBUIȚI

146 – acesta este numărul de firme care au depus, până în prezent, proiecte pentru obținerea finanțărilor pentru investiții în consultanță, acordate prin programele derulate prin intermediul Ministerului pentru IMM, Comerț, Turism și Profesii Liberale, potrivit informațiilor publicate de minister.
Bugetul alocat pentru acest apel de proiecte este de 6,34 milioane euro, iar depunerea proiectelor a început din 20 mai.
Programul Sprijin pentru consultanță acordat IMM-urilor are un buget de 60 milioane euro pentru perioada 2007-2013, din care 49,64 milioane euro reprezintă finanțare europeană nerambursabilă, asigurată prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională și 10,35 milioane de euro, fonduri de la bugetul de stat. Fondurile alocate pentru consultanță pot acoperi 70 la sută din valoarea unui proiect, iar firma solicitantă trebuie să finanțeze 30 la sută din proiect.
Fondurile nerambursabile pentru întreprinderile mici și mijlocii care vor să deruleze programe de consultanță se ridică la 11,34 milioane euro în 2008, potrivit informațiilor publicate în Ghidul solicitantului pentru fonduri europene.
Din totalul sumei alocate pentru consultanța IMM, contribuția europeană se cifrează la 9,36 milioane euro, iar cea națională, la 1,98 milioane euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.