Acasă Fonduri Europene Cele mai multe proiecte de finanțare, depuse de microîntreprinderile din zonele urbane

Cele mai multe proiecte de finanțare, depuse de microîntreprinderile din zonele urbane

DISTRIBUIȚI

Gradul de absorbție al fondurilor europene destinate dezvoltării regionale a depins întotdeauna de autoritățile din domeniu, care și-au dat sau nu interesul pentru a cunoaște și ajuta cu aplicațiile și procedurile pe care le implică dosarele de finanțare. La un an de zile de la startul programelor de finanțare, se pare că Regiunea Centru a înregistrat cel mai mare număr de proiecte.

Cele mai multe dosare de finanțare au fost depuse la nivel național pe domeniul de intervenție al Programului Operațional Regional (POR), domeniu destinat finanțării nerambursabile a microîntreprinderilor din zonele urbane ale regiunilor de centru. Din cele 169 de proiecte depuse până la jumătatea lunii iunie, de către microîntreprinderi din mediul urban, se află în plin proces de evaluare, proces realizat de către experții ADR Centru. Proiectele depuse pe domeniul "Sprijinirea dezvoltării microîntreprinderilor" au avut la dispoziție un buget de 4,3 milioane euro, fonduri nerambursabile, doar pentru prima sesiune de licitație. Pe parcursul a celor șase ani de derulare a POR (2007-2013) la nivelul centru, acest domeniu are alocat 21,81 milioane euro și se va lansa în mai multe sesiuni de licitație până la absorbția totală a fondurilor. Valoarea totală a bugetelor celor 169 proiecte este de 27.237.166,97 euro (calculat la cursul euro din iunie – 3,6445). Din această sumă, valoarea solicitată per total ca și finanțare nerambursabilă este de 15.430.694,74 euro, restul reprezentând contribuția proprie a potențialilor beneficiari. "Majoritatea proiectelor depuse pentru finanțare solicită fonduri pentru dotare și utilare cu echipamente moderne în domeniile microîntreprinderilor și al cabinetelor medicale. Evaluarea proiectelor este un proces minuțios ce implică foarte multă atenție la detalii, de genul numerotării corecte a paginilor, a ștampilării fiecărei pagini, depunerea tuturor documentelor solicitate, etc. a declarat Simion Crețu , director general ADR Centru.
Etapa de evaluare a conformității administrative și a eligibilității proiectelor se va încheia cel târziu până la data de 20 august 2008. Proiectele rămase în competiție vor intra, ulterior, în următoarea etapă a evaluării, procesul de evaluare tehnică și financiară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.