Acasă Fonduri Europene Firmele nu se înghesuie la fondurile pentru dezvoltarea afacerii

Firmele nu se înghesuie la fondurile pentru dezvoltarea afacerii

DISTRIBUIȚI

Doar 1.635 de firme au depus proiecte pentru obținerea fondurilor nerambursabile destinate modernizării sectorului productiv și consultanței, potrivit informațiilor publicate de Ministerul pentru IMM, Comerț, Turism și Profesii Liberale. Până la sfârșitul săptămânii, 766 de firme au solicitat fonduri de până la 920.000 lei pentru modernizarea sectorului productiv, iar 723 au aplicat pentru sumele acordate cu valoare cuprinsă între 920.001 și 5.560.000 lei. Pentru sumele acordate pentru consultanța oferită IMM-urilor au depus proiecte 146 de firme.
Sprijinul financiar acordat proiectelor declarate eligibile pentru schema de finanțare a sectorului productiv este cuprins între 920.001 lei și 5.560.000 lei. Pentru investițiile mari, bugetul alocat se ridică la 31,6 milioane euro, potrivit Ministerului pentru IMM. Depunerea proiectelor pentru investițiile mari a început din 5 mai, iar termenul-limită a fost 1 august 2008.
Înscrierea pentru proiectele prin care firmele solicită fonduri nerambursabile de maxim 920.000 lei, alocate pentru fiecare investiție productivă, a început în 26 mai, iar bugetul total al programului se ridică la 62,6 milioane de euro.
Proiectele firmelor mijlocii din regiunea București – Ilfov vor fi finanțate în proporție de 50 la sută, iar cele ale firmelor din celelalte regiuni, în proporție de 60 la sută. Sprijinul financiar nerambursabil acordat pentru investiții întreprinderilor mici este de 60 la sută din valoarea proiectelor pentru regiunea București – Ilfov și de 70 la sută pentru proiectele din restul regiunilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.