Acasă Fonduri Europene ormele mai stricte ale BCE îngreunează accesul firmelor la fondurile europene

ormele mai stricte ale BCE îngreunează accesul firmelor la fondurile europene

DISTRIBUIȚI

De la declanșarea crizei creditelor în vara trecută, băncilor le-a fost tot mai greu să obțină finanțare pe care să o împrumute mai departe firmelor și consumatorilor și au devenit și mai atente să vadă cui împrumută bani.
Acum, Banca Centrală Europeană (BCE) este gata să înăsprească normele privind garanțiile oferite de bănci.
"Cu marjele actuale, există pericolul ca băncile să poată păcăli sistemul", a declarat unul dintre membrii consiliului de politică monetară al BCE, Yves Mersch, citat de Reuters.
"Consiliul guvernator a dezbătut întreaga problemă" și a convenit asupra unui "anumit nivel" de perfecționare a regulilor existente, a adăugat acesta.
Regulile stabilesc ce asigurări pot sau nu pot fi folosite de bănci, pentru a avea acces la finanțarea oferită de către BCE.
Cum băncile s-au străduit să obțină finanțare, pe fondul crizei creditelor, unele au venit cu soluții de-a dreptul ingenioase pentru a întruni normele de garantare ale BCE, născând îndoieli în rândul anumitor oficiali.
În ultimele două luni, președintele BCE, Jean-Claude Trichet, a anunțat că banca va analiza normele de garantare și le va revizui, dacă va fi necesar.
"Nu reprezintă o revoluționare a normelor", a spus Mersch în legătură cu posibilele schimbări. "Suntem mulțumiți de cadrul actual, însă trebuie să îl adaptăm la evoluțiile pieței", a subliniat oficialul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.