Acasă În Lume Asasini din România, plătiţi să ucida un oligarh ucrainean din Austria

Asasini din România, plătiţi să ucida un oligarh ucrainean din Austria

DISTRIBUIȚI

Autoritatile din Austria au dejucat planurile unor asasini platiti din Romania si Ungaria de a-l asasina pe unul dintre cei mai mari oameni de afaceri ucraineni, Dmitri Firtas.

 

Asasinarea oligarhului, care locuieste in Austria, era planuita din primavara acestui an, relateaza publicatia germana Die Presse, citata de News 24/7.

 

Conspiratia impotriva omului de afaceri a fost confirmata de Procurorul General din Austria, Werner Plessl, iar presa locala a relatat ca informatia ar fi fost confirmata de surse din interiorul serviciilor secrete germane.

 

Din primele informatii, se pare ca asasinatul ar fi fost comandat din Ungaria, pe fondul unor neintelegeri legate de cel mai mare distribuitor de gaze naturale din aceasta tara, Emfesz.

 

De asemenea, asasinii platiti ar proveni din Ungaria si Romania. Ei ar fi inchiriat un apartament in Austria, insa nu se stie daca urmau sa il foloseasca pentru a comite crima sau nu.

 

Ziarul german a mentionat ca omul de afaceri ucrainean este insotit in permanenta de 12 garzi de corp. Dmitri Firtas a fost retinut in Viena, pe 12 martie, la cererea autoritatilor americane, pentru luare de mita si organizarea unei grupari infractionale. El a fost eliberat pe 21 martie pe cautiune, dupa ce a platit suma de 125 milioane de euro. Se estimeaza ca omul de afaceri are o avere de pana la 3,3 miliarde de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.