Acasă Actualitate Asociated Press a consultat raportul Homeland Security: China a ascuns gravitatea epidemiei...

Asociated Press a consultat raportul Homeland Security: China a ascuns gravitatea epidemiei pentru a cumpăra toate echipamentele medicale

DISTRIBUIȚI

Oficialii americani consideră că statul comunist chinez a acoperit amploarea epidemiei de coronavirus precum și cât de contagioasă este boala ca să se aprovizioneze cu echipamentele medicale necesare pentru a răspunde la aceasta, arată documentele informative ale Statelor Unite consultate de jurnaliștii de la  Asociated Press.

Liderii chinezi „au ascuns intenționat gravitatea pandemiei din lume la începutul lunii ianuarie”, potrivit unui raport al serviciilor de informații din cadrul Departamentului pentru Securitate Internă, (Homeland Security), datat 1 mai și obținut de The Associated Press. Revelația vine în condițiile în care administrația Trump și-a intensificat criticile față de China, secretarul de stat Mike Pompeo declarând duminică că țara respectivă a fost răspunzătoare pentru răspândirea bolii și trebuie să fie trasă la răspundere.

Concluziile sunt bazate pe probabilitatea de 95% ca schimbările Chinei în ceea ce privește importurile și comportamentul la export să nu fie în limitele normale, potrivit raportului.

China a informat OMS despre focar la 31 decembrie. A contactat Centrele SUA pentru controlul bolilor la 3 ianuarie și a identificat public agentul patogen ca un nou coronavirus la 8 ianuarie. Oficialii chinezi au redus la tăcere medicii care au avertizat cu privire la virus din timp și au redat în mod repetat amenințarea focarului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.