Home În Lume Coreea de Nord și-a construit un SUBMARIN cu rachete balistice

Coreea de Nord și-a construit un SUBMARIN cu rachete balistice

DISTRIBUIŢI

Coreea de Nord şi-a finalizat un submarin de producţie internă capabil să transporte rachete balistice – o mişcare care va extinde semnificativ accesul Coreei de Nord în sectorul nuclear.

Surse ale guvernului sud-coreean au fost citate în presa locală ca afirmând că a fost identificat submarinul zărit recent în apele nord-coreene, deşi iniţial nu se ştia despre ce este vorba.

Se crede că statul nord-coreean “şi-a finalizat construirea noului submarin după importarea unui submarin diesel din clasa Golf din era sovietică şi l-a îmbunătăţit”, a declarat o sursă guvernamentală sub condiţia anonimatului.

Surse neidentificate ale Guvernului sud-coreean au transmis agenţiei de ştiri Yonhap că submarinul pe care l-au observat a fost modificat pentru a fi capabil să transporte o rachetă balistică R-21, care are o rază de acţiune de maxim 1.400 km.

Imaginile din satelit asupra marinei nord-coreene au dezvăluit un program ce se derulează încă din 2010 pentru a dezvolta arme lansate din submarine.

 

Submarinele din această serie sunt cunoscute sub denumirea “Proiectul 629″. Acestea au un motor hibrid diesel-electric şi pot transporta rachete balistice şi rachete de tip Scud. Submarinele din clasa Golf au fost folosite de forţele sovietice în perioada 1958-1990, după care au fost scoase din uz, informează Mediafax.

Mişcarea are loc într-un moment în care Asia intră într-un fel de cursă de înarmare cu submarine, India fiind cel mai recent stat care a anunţat că îşi va construi şase submarine convenţionale de producţie internă. Se estimează că primul submarin nuclear şi înarmat nuclear ce va fi construit pe pământ indian va fi lansat anul viitor.

 

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.