Acasă În Lume Împușcături și luare de ostatici la un supermarket din Franța în numele...

Împușcături și luare de ostatici la un supermarket din Franța în numele lui allah

DISTRIBUIȚI

Update ora 16.00: Luarea de ostatici a luat sfârșit. Teroristul a fost ucis de forțele de securitate, dar nu înainte de a împușca mortal cel puțin două persoane. Acesta era un franco-marocan de 25 de ani care a revendicat atacul în numele Statului Islamic și a cerut eliberarea lui Salah Abdeslam, atacatorul de la Bataclan din noiembrie 2015.

Mai multe persoane au fost luate ostatice într-un supermarket din Trebes, în sudul Franței. AFP relatează că una sau două persoane ar fi fost împușcate în timpul luării de ostatici iar publicația La Depeche spune că măcelarul supermarketului ar fi fost ucis. Teroristul este înarmat cu grenade și spune că vrea să răzbune Siria strigând în momentul în care a intrat în magazin „allahu akbar” (allah este mare).

Ministrul de interne Gérard Collomb a anunțat că merge la locul atacului. Ultimul atac mortal din Franța, sub amenințarea puternică a jihadului din 2015, a avut loc la 1 octombrie la Marsilia (doi morți).

Primul ministru Edouard Philippe a descris situația drept „gravă”.

Anterior, un polițist a fost împușcat și rănit în timp ce alerga cu colegii din Carcassonne, aflat la 15 minute de mers cu mașina, el fiind împușcat în umăr de către același suspect implicat în luarea de ostatici a supermarketului. Polițistul este în afara oricărui pericol, a declarat Yves Lefebvre, secretarul general al uniunii SGP Police-FO pentru Associated Press.

O sursă de securitate a declarat agenției franceze de știri AFP că majoritatea angajaților și clienților de la supermarket „au reușit să fugă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.