Acasă În Lume Ministrul de externe olandez: Nu vom găsi toate cadavrele victimelor din avionul...

Ministrul de externe olandez: Nu vom găsi toate cadavrele victimelor din avionul prăbuşit în Ucraina

DISTRIBUIȚI

Cadavrele victimelor zborului MH17, doborât în iulie în spaţiul aerian din estul Ucrainei, ar putea să nu fie găsite toate, a declarat sâmbătă şeful diplomaţiei olandeze Bert Koenders, care a venit la locul producerii catastrofei.

„În prezent nu putem spune cu siguranţă când şi nici măcar dacă vom putea recupera ultimele nouă cadavre, dar vom face tot ceea ce vom putea, împreună cu autorităţile de aici, pentru ca acest lucru să fie posibil”, a declarat ministrul într-o conferinţă de presă.

 

Prăbuşirea avionului Boeing de tip 777 al companiei Malaysia Airlines, care a decolat de pe Aeroportul Amsterdam-Schiphol către Kuala Lumpur, s-a soldat cu 298 de morţi, dintre care două treimi erau cetăţeni olandezi, pe 17 iulie.

 

„Astăzi am trimis către ţările victimelor cinci sicrie cu rămăşiţe umane”, a anunţat reprezentantul administraţiei regiunii Harkov Igor Baluta.

 

Koenders s-a declarat „încrezător” în faptul că bucăţi din epava avionului vor putea să fie adunate şi repatriate, dar a subliniat că este imposibil să se spună când, din cauza fluctuaţiilor situaţiei în domeniul securităţii în regiune.

 

Investigatorii olandezi însărcinaţi cu ancheta doresc să adune bucăţi de epavă pentru a reconstitui o parte din aeronavă.

 

Teza cea mai des avansată este că avionul a fost doborât cu o rachetă trasă de la sol. Kievul şi Occidentul acuză separatiştii, în timp ce aceştia şi Moscova arată cu degetul Kievul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.