Acasă În Lume Ofițer român medaliat în cadrul Secretariatului ONU

Ofițer român medaliat în cadrul Secretariatului ONU

DISTRIBUIȚI

Colonelul Lucian Andrei (MApN) a primit vineri, 1 iunie 2018, medalia ONU ‘In the service of peace’, în cadrul ceremoniei de medaliere a personalului militar și de poliție care își desfășoară activitatea în cadrul Secretariatului ONU, ca recunoaștere a activității desfășurate ca șef al echipei de evaluare din cadrul Oficiului pentru afaceri militare al Departamentului pentru operații de menținere a păcii.

Ceremonia organizată la sediul ONU cu ocazia celebrării Zilei Internaționale a Căștilor Albastre a fost condusă de Sub-secretarii Generali ONU Jean-Pierre Lacroix, șeful Departamentului pentru operații de menținere a păcii și Atul Khare, șeful Departamentului pentru sprijin în teren, în prezența consilierului militar al ONU, gl.-lt. Carlos Humberto Loitey și a consilierului de poliție, chestor LuĂ­s Carrilho.

La eveniment au participat și adjunctul reprezentantului permanent al României la ONU, Gheorghe Necula, și consilierul militar al Misiunii Permanente a României la ONU. Echipa Misiunii l-a felicitat pe Colonelul Lucian Andrei, exprimându-și respectul pentru rezultatele deosebite obținute în cele șase luni de când activează în cadrul Secretariatului ONU și pentru contribuția în promovarea României.

Colonelul Lucian ANDREI este absolvent al Școlii Militare de Ofițeri Activi ‘Nicolae Bălcescu’, arma infanterie (promoția 1988) și al Facultăți de comandă și stat major din cadrul Universității Naționale de Apărare ‘Carol I’, promoția 2005. În perioada 2015-2017 a deținut funcția de director de management al Comandamentului Diviziei Multinaționale de Sud — Est, în perioada 2012-2015 a îndeplinit funcția de consilier militar al României la ONU și ofițer de legătură în cadrul Forței Multinaționale din Irak, de două ori câte șase luni în perioadele 2005-2006 și 2007-2008.

Marcată în fiecare an la 29 mai, Ziua Internațională a Căștilor Albastre a fost aprobată prin hotărâre a Adunării Generale, în semn de respect pentru personalul în uniformă și civil căzut la datorie pe timpul serviciului sub drapelul ONU. Cu acest prilej, se acordă și medaliile ‘Dag Hammarskjold’ în memoria militarilor, polițiștilor și civililor căzuți la datorie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.