Acasă În Lume Surse MAE: Guvernul Dăncilă prin Luminița Odobescu a impus devansarea unei decizii...

Surse MAE: Guvernul Dăncilă prin Luminița Odobescu a impus devansarea unei decizii privind Procurorul Șef European și a votat împotriva lui Kovesi

DISTRIBUIȚI

Pe agenda oficială a reuniunii COREPER de ieri scria „procesul de pregătire în cadrul Consiliului” însă Luminița Odobescu, ambasadoarea României la UE a impus pe ordinea de zi și votul pentru procurorul șef european care va fi ales prin votul cumulat al COREPER și al Parlamentului European. Surse din MAE susțin că Luminița Odobescu (urmăriți-o în filmarea făcută de Maria Grapini) a acordat punctaj minim lui Kovesi și a devansat votul care era programat pe 27 februarie. Pe 26 februarie, săptămâna viitoare, Comisia LIBE (Libertăţi Civile, Jutiţie şi Afaceri Interne) şi Comisia de control bugetar din Parlamentul European vor avea o şedinţă comună pentru a-i audia pe cei trei candidaţi, şedinţă anunţată oficial încă de săptămâna trecută.

Purtătorul de cuvânt al PPE, Siegfried Mureșan a explicat: „Votul indicativ dat ieri în Consiliu în cazul procedurii de selecție a Procurorului European nu are nicio însemnătate pentru audierea și votul care vor avea loc în Parlamentul European pe 26 februarie. Parlamentul European nu este o anexă a Consiliului. Vom ține audierea și vom face propria evaluare noastră.
De multe ori în procesul legislativ rezultatul final diferă de ceea ce a vrut Consiliul la început. Eu am văzut-o cu ochii mei anul trecut când am negociat întreg bugetul Uniunii Europene ca negociator șef al Parlamentului European. Consiliul a vrut un buget mai mic decât proiectul de buget propus de Comisie. Parlamentul a vrut un buget mai mare decât proiectul de buget propus inițial de Comisie. Rezultatul pe care l-am negociat eu a fost un buget mai mare, adică așa cum a vrut Parlamentul, nu cum a vrut Consiliul.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.