Home În Lume Virusul ebola se răspândeşte rapid în Sierra Leone

Virusul ebola se răspândeşte rapid în Sierra Leone

DISTRIBUIŢI

În momentul în care epidemia de ebola pare că începe să se diminueze în Liberia, situaţia din Sierra Leone se înrăutăţeşte.

Grupul African Governance Iniţiative (AGI) a declarat că numărul cazurilor de ebola din Sierra Leone creşte înspăimântător de rapid, aproximativ de 9 ori mai repede decât în urmă cu doar două luni.

Zonele rurale din Sierra Leone sunt cele mai afectate de virus, dar grupul susţine că situaţia se intensifică şi în capitala Freetown, unde sunt înregistrate de 6 ori mai multe cazuri pe zi decât s-au înregistrat în cursul verii.

Doar în regiunea nordică Bombali a început epidemia să înregistreze mai puţine cazuri.

Numărul victimelor virusului ebola în Sierra Leone depăşeşte cifra de 1.500, cu aproximativ 1.000 mai puţine decât în Liberia, care este cea mai lovită ţară.

Săptămâna trecută, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat că a făcut progrese în controlarea virusului şi încetinirea răspândirii lui.

Intensificarea epidemiei în Sierra Leone are loc după apariţia ştirii că un angajat ONU infectat cu ebola a zburat în Franţa pentru “izolare de înaltă securitate”, acesta fiind primul caz pe teritoriul francez.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.