Acasă Life 75 de ani de la premiera „Pe aripile vântului”

75 de ani de la premiera „Pe aripile vântului”

DISTRIBUIȚI

La 15 decembrie se împlinesc 75 de ani de la premiera, la Atlanta, a filmului ”Pe aripile vântului” în regia lui Victor Fleming, avându-i ca protagoniști pe Vivien Leigh în rolul lui Scarlett O’Hara și Clark Gable în rolul lui Rhett Butler, conform AGERPRES.

„Vă rugăm să citiți, în noaptea asta cartea — Pe aripile vântului — și să cumpărați, mâine, drepturile de ecranizare. Astfel o să regretați”, suna telegrama trimisă de Kay Brown, una dintre secretarele literare ale producătorului de film, lui David Szelnick, aflat în vacanță.

Szelnick nu este tentat de propunere, războiul de secesiune nu mai era la modă, lumea se străduia să-l uite, cartea era prea lungă iar comprimarea sa într-un film de aproape două ore și jumătate aproape imposibilă. În cele din urmă succesul cărții îl determină să semneze un contract de 50.000 de dolari cu autoarea romanului, Margaret Mitchell.

Vestea ajunge la urechile jurnaliștilor care alertează publicul iar toată lumea devine interesată de eroii preferați care urmau să înceapă o nouă viață pe marele ecran. Mii de scrisori sunt trimise autoarei și la editură. Pentru rolul lui Rhett Butler, 9 scrisori din 10 îl cereau pe Clark Gable, junele-prim cu mustăcioară ce înnebunise publicul, care-l numea „The King” (Regele). După îndelungi tratative, David Szelnick acceptă să-l distribuie în film, în luna decembrie 1938.

Următoarea problemă era găsirea interpretei lui Scarlett O’Hara. O serie de actrițe între care Katherine Hepburn, Joan Benett, Susan Hayward, Myriam Hopkins, Claudette Colbert, Joan Crawford, Norma Shearer, Paulette Goddard au dat probe pentru rol însă fără niciun rezultat. Singura care era gata să obțină rolul a fost Bette Davis, dar casa Warner Bross nu și-a dat acordul.

În decembrie 1938, la Los Angeles se toarnă prima scenă a filmului „Pe aripile vântului”: incendiul Atlantei, din timpul războiului de secesiune. În mulțimea de oameni adunați la fața locului, se remarcă o tânără englezoaică — Vivien Leigh, aflată la Hollywood pentru câteva zile. Ea va fi selectată pentru rolul lui Scarlett O’Hara.

 

{youtube}0dTsfsr6-X8{/youtube}

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.