Acasă Life AGERPRES și Sărbătoarea Gustului prezintă Bocuse d’Or

AGERPRES și Sărbătoarea Gustului prezintă Bocuse d’Or

DISTRIBUIȚI

Agenția Națională de Presă AGERPRES în parteneriat cu Sărbătoarea Gustului prezintă, începând cu 27 ianuarie, Bocuse d’Or, concurs ce reunește 24 dintre cei mai buni chefi din lume în Lyon, oraș supranumit capitala gastronomică a Franței.
Bocuse d’Or se va desfășura în perioada 27-28 ianuarie în cadrul SIRHA, expoziție internațională dedicată gastronomiei și sectorului hotelier. La expoziția SIRHA vor fi prezenți cei mai importanți chefi din Germania, Argentina, Chile, Australia, Statele Unite ale Americii și Islanda, juriul fiind condus de Thibaut Ruggeri, câștigătorul Bocuse d’Or 2013. Președintele de onoare al juriului va fi chef Grant Achatz, care conduce celebrul restaurant Alinea, notat cu trei stele Michelin în 2011.
    Pe 27 şi 28 ianuarie, timp de peste 5 ore și jumătate, chefii aflați în concurs trebuie să gătească un preparat cu carne de pasăre și un preparat cu carne de pește, iar juriul va nota abilitatea acestora de a include specificul regiunii din care provin în crearea preparatului de carne de pasăre. De asemenea, preparatul din carne de pește trebuie să conțină minimum 50% legume.
    Potrivit organizatorilor, anul acesta, „uniunea artei și tehnicii va fi o condiție esențială pentru cei care doresc să urce pe podiumul Bocuse d’Or”.   
Reportajele și știrile de la competiția Bocuse d’Or vor putea fi accesate la http://www.agerpres.ro/stiri-cu-gust, pentru limba română, şi la http://www.agerpres.ro/news-with-taste, pentru limba engleză. De asemenea, hashtagurile AGERPRES de pe reţelele sociale, Facebook şi Twitter, vor fi #Bocusedor, iar clipul de prezentare a competiţiei, poate fi urmărit accesând linkul http://goo.gl/SKui5z.

Despre Bocuse d’Or
Prima ediţie a Bocuse d’Or a avut loc în anul 1987, concursul fiind creat de către chef Paul Bocuse. Gândit după regulile competițiilor sportive, concursul Bocuse d’Or a fost conceput ca un veritabil spectacol al artei gastronomice în care vedete sunt cei mai buni chefi ai lumii. În cele două zile de demonstrații, chefii care concurează pentru marele trofeu trebuie să dea dovadă de spontaneitate, perfecțiune tehnică și stăpânire de sine.

Despre Sărbătoarea Gustului
Sărbătoarea Gustului este un proiect care cuprinde evenimente anuale, ce se bucură de participarea chefilor bucătari, artizani, agricultori, profesionişti din domeniul culinar şi din industria agroalimentară. Sărbătoarea Gustului 2014 a reunit evenimente desfășurate în școli, universități, restaurante și hoteluri din România, precum: „La Grande Tablee”, sesiunile „Lecțiile Gustului” desfășurate în școli din toată ţara, prezența unui Chef în Campusul ASE, expoziția „Forumul Gastronomiei” — „Intersecție de Meserii” adresate adolescenților, concursul „Cupa României de Sandwich — Cel mai bun Sandwich”, celebrarea Beaujolais Nouveau, „Întrecerea Ospătarilor din Centrul Vechi” și „Sărbătoarea Restaurantelor”.

Despre AGERPRES
Fondată în 1889, AGERPRES este Agenția Națională de Presă a României. Aceasta are rolul de a oferi informații echilibrate, cu caracter imparțial, și de a fi principala sursă de informare pentru cetățenii și instituțiile din țară, dar și cea mai importantă sursă de știri despre România, în exterior. Din 1921, agenția a avut o transmisie neîntreruptă de știri și informații. Printre serviciile AGERPRES se regăsesc: fluxurile de știri tematice, serviciile și arhiva de fotografie de presă, monitorizarea de presă, serviciile video și multimedia, precum și fluxul documentare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.