Acasă Life Cele mai așteptate filme la Berlinală

Cele mai așteptate filme la Berlinală

Cea de-a 60-a ediție a festivalului de la Berlin începe astăzi și se pare că regizorii mai venerabili decât Berlinala sunt cei mai așteptați să-și lanseze filmele, potrivit ziare.com.
Roman Polanski va prezenta „The Ghost Writer“ în competiție, în timp ce Martin Scorsese ne duce pe „Shutter Island“ în afara competiției. Ambele filme vor fi lansate în România, ultimul pe 26 februarie, primul – al cărui titlu în română este acum „Marioneta“ -, pe 28 mai.
Chiar dacă se află în continuare în arest în reședința sa din Elveția, Polanski are toate șansele să pună ceva paie pe foc cu „Marioneta“, un film cu Pierce Brosnan în rolul unui fost premier britanic și Ewan McGregor în cel al scriitorului angajat să-i redacteze memoriile. Subiectul se bazează pe un thriller scris de romancierul britanic Robert Harris, volum despre care se spune că îl are de fapt în vizor pe fostul premier Tony Blair.
„Marioneta“ are o șansă la un premiu pe 20 februarie, juriul condus de Werner Herzog putând fi influențat atât de subiectul fierbinte, cât și de situația regizorului. Proiecția de presă va fi vineri, iar Cinemagia îți va spune cât mai repede la ce să te aștepți de la noul thriller al lui Polanski.
Tot un thriller a pus la cale și Martin Scorsese în „Shutter Island“. Scorsese va veni la Berlin însoțit de, probabil, cea mai importantă vedetă mondială ce va călca pe covorul roșu anul acesta, un an foarte sărac în nume mari și glamour. Leonardo DiCaprio va reprezenta „Shutter Island“, a cărui primă proiecție va avea loc sâmbătă.
Alte filme așteptate sunt „Howl“, în care James Franco interpretează rolul poetului Allen Ginsberg, acuzat, după publicarea poemului care dă și titlul filmului, că scrie „literatură obscenă“. „Howl“ a fost prezentat în premieră mondială la Sundance.
Tot la Sundance a provocat scandal „The Killer Inside Me“, pentru care britanicul Michael Winterbottom a fost acuzat de violență excesivă. Într-una dintre ultimele zile ale festivalului îl vom vedea pe Casey Affleck în rolul unui polițist ce ascunde în spatele unui comportament aparent inofensiv porniri ucigașe. Printre victimele sale se numără Jessica Alba și Kate Hudson.
Starul indian Shah Rukh Khan vine la Berlin cu „My Name Is Khan“, dar fanele vedetei numărul unu de la Bollywood nu vor vedea cântece, dragoste și dansuri în acest film foarte angajat politic. „My Name Is Khan“ spune povestea unui musulman indian și a experiențelor sale în Statele Unite după atacurile de la 9 septembrie. Reținut și interogat timp de două ore acum câțiva ani într-un aeroport american, Khan și-a transpus nefericita experiență cu autoritățile Statelor Unite în acest film prezentat în afara competiției la Berlinală.
„Greenberg“, cu Ben Stiller, noul film al lui Zhang Yimou, „A Woman, A Gun And A Noodle Shop“, „Mammuth“, al duoului belgian Benoit Delepine și Gustave de Kervern și „Na putu“, noul film al câștigătoarei din 2006, Jasmila Zbanic, sunt alte titluri care ar putea impresiona juriul.
Filmul românesc „Eu când vreau să fluier, fluier“, de Florin Șerban, are proiecția de presă sâmbătă dimineață și Cinemagia va fi prima care-ți spune cum a fost primit de jurnaliștii acreditați la Berlinală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.