Acasă Life Cum să eviți îmbătrânirea

Cum să eviți îmbătrânirea

DISTRIBUIȚI

În ultimii ani, știința a evoluat foarte mult și, în același timp, cu ea a crescut și speranța de viață. Au început să apară foarte multe produse antiîmbătrânire, unele funcționează, altele oferă doar speranțe și atât. În loc să cheltuim bani pe produse scumpe care nu ne ajută cu nimic, am putea să încercăm câteva metode naturale care să ne mențină tineri mai multă vreme.
Este greu, este adevărat, însă dacă te vei lăsa de fumat, vei avea parte de o piele mai tânără mai mulți ani, este primul sfat oferit de How Stuff Works. Fumatul afectează pielea în mai multe moduri. Când fumul intră în contact cu aceasta, cauzează schimbări chimice asupra celulelor. De asemenea, afectează rețeaua de fibre de colagen și elastină din piele, ducând la ridare.
Din cauza fumatului, ridurile apar mult mai repede. Un studiu efectuat în 2002 a demonstrat că și tinerii fumători în vârstă de 20 de ani au riduri.

Cât mai multe fructe și legume

Fructele și legumele colorate sunt o modalitate bună de a adăuga antioxidanți dietei tale. Se spune că „ești ceea ce mănânci“, adică primim ceea ce consumăm, indiferent că este bun sau rău. Unele alimente pot combate procesul de îmbătrânire, datorită elementelor nutritive pe care le conțin. Produsele alimentare care conțin antioxidanți neutralizează radicalii liberi prin stabilizarea acestora.
Cu cât consumi mai mulți antioxidanți, cu atât există mai puține șanse ca radicalii liberi să dăuneze structurilor celulare. Medicii recomandă o dietă bogată în antioxidanți, cum ar fi legumele colorate și peștele de apă rece, precum păstrăvul și somonul.
Ne place și avem nevoie de soare. Radiațiile ultravioletelor stimulează producerea vitaminei A care, la rândul său, ajută în producția de melatonină, un neurotransmițător-cheie. Din păcate, expunerea la soare poate accelera apariția ridurilor și a altor semne de îmbătrânire. Radiațiile UV scad capacitatea organismului de a produce colagen nou și de a înlocui ceea ce s-a pierdut prin expunerea la soare. Dacă vrei să stai la soare, dar să eviți îmbătrânirea, aplică o cremă de protecție solară.
Primele semne ale îmbătrânirii sunt încovoierea spatelui și tremuratul membrelor. Atunci când o masă de fibre musculare pierde neuronul care le controlează, este lăsată inactivă, ofilită și moare. Pentru a evita aceste situații, poți face sport, mai ales să ridici greutăți. Un studiu realizat de Universitatea Rutgers a demonstrat că persoanele care au făcut exerciții aproximativ 45 de minute de trei ori pe săptămână, timp de 12 săptămâni, au înregistrat o creștere a fibrei musculare cu o medie de 32%.
Nu uita! Stresul îmbătrânește, așa că relaxează-te. Este adevărat că este cam greu să te relaxezi în aceste zile, însă este necesar, dacă nu vrei să îmbătrânești prematur. Reducând stresul, vei reduce și riscul apariției ridurilor și a pungilor de sub ochi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.