DISTRIBUIŢI

Indiferent dacă eşti începător sau un profesionist în tarot, alegerea unui set de cărţi care să ţi se potrivească este adeseori o grea încercare. Şi asta se întâmplă din cauza faptului că pe piaţă sunt disponibile sute de variante de seturi de cărţi de tarot care îţi pot pune ceva probleme.

Şi atunci, ce să alegi din această variată ofertă? Încercăm să te ajutăm în acest demers şi să îţi dăm câteva indicii care te vor ajuta să îţi găseşti setul de cărţi de tarot potrivit, aşa că urmăreşte-ne citind cu interes rândurile următoare.

Intuiţie

Este foarte clar încă de la început că trebuie să rezonezi cu pachetul de cărţi de tarot. Cu alte cuvinte în momentul în care l-ai văzut intuiţia ta trebuie să îţi declanşeze semnalul că eşti în fața setului de tarot potrivit.

Şi dacă ai primit acest semnal nu mai sta pe gânduri, este exact ce ai căutat de atât de mult timp. Singura ta problemă este să identifici magazinul fizic sau online unde să ai la dispoziţie o bogată selecţie cu acest joc.

În acest fel poţi vizualiza la propriu variantele propuse şi poţi face acea conexiune care să îţi spună că acesta este pachetul de tarot dorit. Şi în final este la fel de evident că tot tu vei face selecţia astfel încât să îţi împaci intuiţia şi să porneşti cu dreptul în aventura ta de tarotist amator.

Interes vizual

Poţi să joci tarot cu o carte însă nu o poţi cumpăra doar pe aceea, îţi trebuie tot pachetul cu cărţi. Vei etala ulterior arcana majoră şi pe cea minoră şi în acest fel îţi vei răspunde atât la întrebările existenţiale cât şi la cele care ţin de viaţa de zi cu zi.

Intuiţia ţi-a spus mai devreme că acesta este pachetul de cărţi de tarot potrivit pentru tine dar trebuie să le şi vizualizezi pe rând şi să te convingi că vei face alegerea optimă. Şi pentru asta trebuie să îţi pui câteva întrebări de bun simţ până la urmă.

Îţi plac culorile şi modul în care se îmbină acestea în fiecare carte de tarot? Imaginile se potrivesc cu culorile preferate şi le identifici în cărţile vizualizate? Şi atunci când te uiţi la o carte toate aceste caracteristici îţi trezesc în interior o reacţie emotivă?

Ei bine, dacă ai bifat toate acestea atunci eşti în fata pachetului de cărţi de tarot cu care vei crea în viitor o relaţie de prietenie apropiată. Interesul vizual este acolo, aşa că nu îţi mai rămâne decât să le etalezi cât mai curând din intimitatea casei tale.

Experienţa

Ca în orice alt joc de cărţi experienţa îşi va spune întotdeauna cuvântul. Şi vei observa de unul singur ca şi pentru jocul de tarot experienţa se va manifesta ulterior pe diverse paliere care te vor surprinde chiar şi pe tine.

Dar să presupunem că eşti începător şi că deocamdată nu te interesează un design elaborat al cărţilor de tarot şi că îţi doreşti o variantă cât simplă. Şi aceasta este considerată de către tarotişti ca fiind pachetul de cărţi în varianta Rider Whaite.

Imaginile sunt clare, cărţile dispun de o coloristică adecvată aşa că nu vei avea probleme în a le identifica semnificaţia. Şi odată ce vei performa cât mai multe etalări, vei vedea că simţi nevoia să treci la ceva mai complicat.

Dacă ai ajuns în această ipostază, atunci este posibil să te îndrepţi către complexitatea cărţilor de tarot Thoth. Şi dacă vrei ceva şi mai profund, atunci pachetul de cărţi de tarot Shadowscapes este alegerea care se impune.

Tradiţional vs. Modern

Orice jucător de tarot îşi pune următoarea întrebare: Sunt fascinat de cărţile de tarot tradiţionale cum este pachetul de cărţi de tarot Marseilles sau Visconti sau înclin către partea modernă reprezentată de cărţile de tarot Rider-Waite?

Şi este clar că trebuie să îţi răspunzi la această întrebare pentru a ştii ce pachet de cărţi de tarot să alegi pentru etalare. În fond, îţi plac liniile moderne ale cărţilor de tarot sau înclini către cele mai mistice şi care sunt pe alocuri greu de descifrat?

Totul ţine aici de optica personală şi dacă ai avut mai devreme intuiţia că un asemenea pachet de cărţi de tarot îţi plac atunci asta este alegerea cea mai oportună pentru tine. Important este că odată aleasă o variantă de cărţi de tarot aceasta să trezească în tine instinctul de tarotist.

Deci indiferent că eşti dispus să alegi un set de cărţi de tarot modern sau unul clasic, opţiunea îţi aparţine în totalitate. Şi atâta timp cât te simţi confortabil cu alegerea făcută suntem siguri că experienţa ta de tarotist tocmai ce a început să se dezvolte.

Gândeşte-te la motivul pentru care vrei să foloseşti cărţile

Dacă eşti în faţa alegerii setului de tarot care să ţi se potrivească cel mai bine trebuie să îţi defineşti dorinţele legate de acest joc. În final, ce îţi doreşti pe plan personal de la jocul de tarot? Vrei să îţi găseşti calmul şi pacea în viaţa de zi cu zi?

Atunci alege setul Osho Zen şi demarează procesul de meditaţie. Îţi doreşti o interacţiune profundă cu zeităţile antice? În acest caz setul de tarot Godess sau Mythical Goddess te aşteaptă pentru o experienţă de tarot inedită şi mai ales mistică.

Sau poate ritualurile antice sunt partea către care înclini? Atunci se impune achiziţionarea setului de cărţi de tarot Druid Craft care te va introduce în vechile ritualuri druide. Putem concluziona deci că nu există abordare pe care să o ai la tarot şi să nu îţi găseşti setul de cărţi care să o pună în valoare.

Asta este şi frumuseţea jocului de tarot, indiferent de dorinţele tale vei găsi întotdeauna setul de cărţi care să ţi se potrivească. În acest fel te vei aşeza în faţa mesei de tarot cu starea de spirit dorită şi vei avea parte de o etalare de poveste.

Concluzie

Este greu dar nu atât de dificil cum pare să alegi pachetul de cărţi de tarot care să te reprezinte. Pune-ţi deci la treabă intuiţia, selectează setul de cărţi care îţi trezeşte interesul vizual şi realizează o primă etalare care să îţi răspundă la toate întrebările!

 

 

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.