Acasă Life Cum să scapi de durerea din gât

Cum să scapi de durerea din gât

DISTRIBUIȚI

Durerea în gât poate fi primul semn al instalării unei răceli sau gripe. Ea poate fi provocată de viruși sau bacterii, dar și de umiditatea scăzută din încăpere pe timp de iarnă. Iată în continuare câteva sfaturi utile de calmare a durerii din gât, pe lângă bine cunoscutele dropsuri de la farmacie al căror efect calmant și dezinfectant îl apreciem.

1. La primele simptome începeți să faceți gargară o dată pe oră cu soluție salină: o linguriță de sare la jumătate de litru de apă călduță.
2. Gargara poate fi făcută și cu alcool, țuică, pălincă, whisky. La un pahar de apă călduță puneți o lingură de alcool.
3. Umidificați atmosfera în camera în care dormiți. Puneți la fiert o oală cu apă pe care o plasați, după ce a început să fiarbă, pe caloriferul din cameră. Apa va continua să se evapore.
4. Nu respirați pe gură! Suflați-vă bine nasul și folosiți, dacă e nevoie, chiar un decongestionant nazal.
5. Faceți în casă o atmosferă salină. Dizolvați o lingură de sare la 300 ml apă și puneți într-un spray de plastic (atomizor) pe care l-ați curățat bine înainte. O să simțiți diferența ca atunci când mergeți la mare la aerosoli.
6. Durerea în gât e ca oricare alta. Luați un paracetamol sau alt analgezic. Puteți chiar să faceți gargară cu un paracetamol solubil pe care l-ați dizolvat într-un pahar cu apă.
7. Creșteți cantitatea de lichide consumate. Evitați sucurile de portocale, lămâie și grepfrut, care pot irita și mai tare.
8. După ce ați făcut o infecție în gât, schimbați periuța de dinți sau sterilizați-o într-o soluție de apă oxigenată. Oricum, aveți grijă să schimbați periuța la fiecare trei luni.
9. Rușii tratează durerea în gât cu un amestec format dintr-o lingură de hrean proaspăt ras, o linguriță de miere și o linguriță de cuișoare măcinate. Acest amestec ar trebui băut, dar, dacă nu puteți, e bună și gargara.
10. Spălați-vă cât mai des pe mâini.
11. Faceți gargară de trei ori pe zi cu o soluție călduță formată din apă, o linguriță de miere și una de oțet de mere.
12. Faceți gargară de trei ori pe zi cu o soluție călduță formată din apă, o linguriță de miere și sucul de la o lămâie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.