Acasă Life Cum să țineți colesterolul sub control

Cum să țineți colesterolul sub control

DISTRIBUIȚI

1. Mâncați mai multe fibre. Acestea absorb ușor apa și se umflă în stomac inducând o senzație de sațietate. Fibrele prezente în orz, ovăz și fasole se dizolvă în intestin, formând un gel care împiedică moleculele de grăsime să ajungă în sânge. Mâncați 10 grame de fibre pe zi.
2. Nu mai folosiți la gătit untură sub nicio formă! Folosiți doar ulei, de preferat de măsline, presat la rece. Atenție însă la cantitate, că adaugă și el calorii la dietă.
3. În loc de carne, mâncați pește. Acesta conține grăsimi sănătoase și acizi grași – omega 3.
4. Mâncați semințe de in măcinate. Sunt bogate în fibre solubile și în omega 3, care scade colesterolul. Atenție! Semințele de in întregi nu sunt digerate și atunci acizii grași nu vă ajută, iar uleiul de in nu are fibre și are și multe calorii!
5. Învățați să citiți etichetele la cumpărături. Cerealele pentru micul dejun trebuie să conțină cel puțin 5 grame de fibre la porție.
6. Mâncați pâine integrală. Conține de trei ori mai multe fibre (2 grame la felie) decât pâinea albă.
7. Înlocuiți orezul alb cu orezul brun, care e mai bogat în fibre.
8. Mâncați un grepfrut roșu pe zi. Conține o fibră numită pectină, care împiedică absorbția în sânge a colesterolului și antioxidantul lycopen.
9. Mâncați un măr pe zi. Conține pectină.
10. Mâncați lapte și brânzeturi degresate.
11. Mâncați alimente bogate în vitamina C, care este un antioxidant ce împiedică depunerea colesterolului pe pereții vaselor de sânge. Mâncați ardei roșii și verzi, spanac, tomate, portocale, lămâi și kiwi.
12. Mâncați ceapă și usturoi.
13. Faceți mișcare. Mersul pe jos în ritm alert este ideal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.