Acasă Life Dependența de Internet – favorizată de depresie, în cazul adolescenților

Dependența de Internet – favorizată de depresie, în cazul adolescenților

DISTRIBUIȚI

Majoritatea copiilor și a adolescenților se confruntă cu riscuri mai mari de a deveni dependenți de Internet dacă sunt deprimați, ostili sau suferă de sindromul ADHD, potrivit unui studiu dat recent publicității, informează CNN News.
Deși dependența de Internet nu este recunoscută oficial ca un diagnostic medical, unul dintre simptomele acesteia este timpul mare alocat jocurilor pe calculator, care afectează capacitatea de a lua decizii în viața de zi cu zi.
Studiile anterioare arătau că până la 17,95% dintre adolescenți sunt dependenți de Internet, numărul acestora fiind mai mare în țările din est, comparativ cu cel din cele occidentale.
Potrivit unui nou studiu realizat în Taiwan, pe un eșantion de 2.293 de elevi din clasa a șaptea, simptomele dependenței de Internet includ petrecerea pe calculator a unui număr mai mare de ore decât utilizatorul intenționase, precum și semne de insatisfacție în timpul activităților offline, cum ar fi anxietate, plictiseală, iritabilitate.
Din cercetările derulate de Centrul Medical Universitar Kaohsiung din Taiwan a rezultat că sindromul neurologic al deficitului de atenție (ADHD) este asociat dependenței de Internet în rândul copiilor. În ceea ce privește fetele, depresia și sociofobia sunt asociate excesului de activitate în mediul online.

Băieții, mai expuși

Băieții sunt expuși mai mult dependenței de Internet decât fetele, la fel și cei care folosesc Internetul mai mult de 20 de ore pe săptămână.
„Studiul indică faptul că tinerii care sunt hiperactivi sau sunt diagnosticați cu sindromul ADHD găsesc în Internet un refugiu perfect“, a spus Michael Gilbert, cercetător la Universitatea din California.
Dependența de Internet a luat cea mai mare amploare în țările din Asia. În 2008, de exemplu, un sondaj realizat în China a arătat că peste patru milioane de adolescenți petrec mai mult de șase ore pe zi în mediul online.
Michael Gilbert susține că familiile ar trebui să încerce să integreze Internetul în viața domestică. „A pune computerul într-un loc foarte expus, cum este holul, poate integra Internetul în viața normală, nu să-l asocieze activităților realizate în secret“, a spus el.
Cercetătorul crede că personalul din învățământ și specialiștii în probleme de sănătate trebuie să ia în serios potențialul clinic al dependenței de Internet, care ar putea deveni una dintre problemele de sănătate publică majore ale secolului XXI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.