Acasă Life Google celebrează 57 de ani de la patentarea codului de bare

Google celebrează 57 de ani de la patentarea codului de bare

DISTRIBUIȚI

Google a introdus, ieri, pe pagina de start, în locul logo-ului său obișnuit, un cod de bare pentru a marca aniversarea a 57 de ani de la patentarea invenției, informează ediția online a „Washington Post“. Inventatorii Norman Woodland și Bernard Silver au solicitat brevetul pentru invenția lor în octombrie 1949 și l-au primit pe 7 octombrie 1952. Brevetul original a fost acordat unui sistem care coda datele sub formă de spirală de cercuri, astfel încât să poată fi scanate în orice direcție.
O serie de bare negre pe un spațiu alb dau naștere codului de bare. În prezent există mai multe formate de coduri de bare.
Codurile de bare sunt citite și decodate cu ajutorul scanerelor care măsoară reflexia luminii și interpretează codurile în numere și litere și le trimit spre gestionare unui calculator. Din cauză că există multe formate de coduri de bare, s-a ajuns ca un scaner să recunoască mai multe formate liniare și bidimensionale.
Toate codurile de bare au un caracter de „start“ și „stop“, ce permite citirea de la stânga la dreapta și de la dreapta la stânga. Prin convenție, caracterul din stânga este considerat caracterul de start și caracterul din dreapta, caracterul de stop.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.