Acasă Life Google – un exercițiu excelent pentru memorie

Google – un exercițiu excelent pentru memorie

DISTRIBUIȚI

În jurul vârstei de 30 de ani, creierul nu mai funcționează la fel de rapid, adoptând, mai degrabă, o traiectorie descendentă. Din fericire, nu e totul pierdut, iar procesul este reversibil. Poți să recuperezi câțiva ani, întinerindu-ți creierul, cu câteva exerciții extrem de simple și urmând câteva reguli de viață deloc dificile. Atunci când încerci să găsești ceva cu ajutorul unui motor de căutare, în creier se activează niște centri nervoși care controlează luarea deciziilor și argumentarea complexă, relatează Prevention.com. Simplele click-uri din mouse sunt mai stimulante pentru creier decât cititul, de exemplu, spun cercetătorii de la UCLA. În cazul internauților cu experiență, anumiți centri nervoși se activează de trei ori mai intens decât în cazul internauților începători. Stai pe Google circa 20 de minute, de mai multe ori pe săptămână. Caută ceva ce întotdeauna ți-ai dorit să afli, dar niciodată nu ai găsit momentul. Indiferent că este vorba despre vedeta preferată sau despre armoniile folosite în muzică, efectul va fi același asupra creierului tău.

Exercițiile fizice – indispensabile

Dacă erai convins că măcar când e vorba de creier ai scăpat de mișcare, află că lucrurile nu stau deloc așa. Exercițiul fizic te ferește de demență și poate șterge chiar câțiva ani din vârsta creierului. Doar 50 de minute de plimbare, de 3 ori pe săptămână, au acest efect miraculos. Pentru rezultate și mai bune, plimbă-te prin parc. Cercetătorii de la Universitatea Michigan au descoperit că voluntarii care alegeau o plimbare de-a lungul căreia întâlneau copaci se descurcau cu 20% mai bine la testele de memorie și de atenție, față de cei care preferau plimbările prin oraș.

Alcoolul în exces – o problemă

Limitarea numărului de cocteiluri alcoolice este o decizie înțeleaptă, indiferent despre sănătatea cărui organ este vorba. Cu atât mai mult a creierului. Potrivit cercetătorilor de la Colegiul Wellesley, cel mai bine este să te limitezi la un singur pahar de băutură pe zi. Cu cât mai mult alcool consumi, cu atât mai mult ți se micșorează creierul, arată un studiu realizat de aceștia. Efectul este și mai pronunțat în cazul femeilor.
Studiile realizate în SUA arată că afinele îți „ascut“ procesul gândirii. Chiar realizate pe cobai, testele, în cadrul cărora șoarecii au consumat extract de afine, au arătat că el le îmbunătățește vizibil performanțele, ei reușind să se descurce mai bine la testul labirintului.

Puzzle și meditație

Această simplă activitate, care mai e și distractivă pe deasupra, e în stare să șteargă 10 ani din vârsta creierului tău. Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Alabama pe 3.000 de subiecți, bărbați și femei în etate, a arătat că doar 10 sesiuni de puzzle, de 60 până la 75 de minute, întineresc creierul cu 10 ani.
Pe lângă faptul că este cea mai eficientă metodă de a scăpa de stres, meditația poate contribui la mărirea masei de materie cenușie. În cazul subiecților care au luat parte la un studiu realizat la Spitalul General din Boston, Massachusetts, s-a observat o creștere a masei cortexului, o regiune din creier care controlează memoria și limbajul, printre altele. Ei s-au descurcat mai bine decât persoanele care nu meditează și în cazul unor teste de acuitate a memoriei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.