Acasă Life Inedita poveste a SIMFONIEI lui BIZET concert transmis LIVE pe calea undelor,...

Inedita poveste a SIMFONIEI lui BIZET concert transmis LIVE pe calea undelor, de la SALA RADIO

DISTRIBUIȚI

Dacă spunem BIZET, spunem „Carmen”. Dar câţi ştim că la doar 17 ani, Bizet a compus o simfonie? În doar o lună de zile, Bizet a creat Simfonia în Do Major, în perioada în care era student al Conservatorului din Paris, sub îndrumarea altui compozitor celebru în istoria muzicii: Charles Gounod.

Dar istoria inedită a simfoniei lui Bizet nu se opreşte aici! Compozitorul nu a acordat mare atenţie lucrării sale. Aceasta nu a fost cântată niciodată pe durata vieţii sale şi abia după moartea sa, văduva lui a donat-o către arhivele Conservatorului parizian şi lucrarea a fost interpretată prima oară la Basel (Elveţia), în 1935. A devenit imediat un succes de public şi doi ani mai târziu a fost înregistrată de către London Philharmonic Orchestra.

Vineri, 21 mai, de la 19.00, puteţi asculta superba simfonie a lui Bizet, ÎN DIRECT de la SALA RADIO, în interpretarea ORCHESTREI NAŢIONALE RADIO.

Sub bagheta dirijorului italian DAVID CRESCENZI, seara va mai cuprinde şi Concertul nr. 3 pentru vioară şi orchestră de SAINT-SAENS, interpretat de apreciatul violonist GABRIEL CROITORU pe vioara Guarneri ce a aparţinut lui Enescu (instrument aflat în administrarea Muzeului Naţional „George Enescu”).

Concertul va fi transmis LIVE pe calea undelor, pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical, şi în streaming live pe Internet, pe site-urile celor două posturi de radio.

Pentru alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio vă rugăm să consultaţi site-ul www.orchestreradio.ro.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.