Acasă Life Jurnalistul Andrei Gheorghe a murit la vârsta de 56 de ani. Acesta...

Jurnalistul Andrei Gheorghe a murit la vârsta de 56 de ani. Acesta ar fi făcut infarct

DISTRIBUIȚI

Jurnalistul Andrei Gheorghe, realizator de radio şi televiziune, a murit luni, la vârsta de 56 de ani. Jurnalistul a fost găsit decedat în baia locuinţei sale din Voluntari. Decesul a fost anunțat printr-un apel la 112, primit după ora 22 dar acesta s-ar fi produs cu 12 ore înaintea constatării sale oficiale.

Andrei Gheorghe era născut la 14 ianuarie 1962, la Lipeţk, în Rusia.

Andrei Gheorghe a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine (secția rusă-engleză), Universitatea din București.

A fost un prezentator și realizator de emisiuni radio și televiziune din România, realizator de filme documentare, de scurt și lung metraj.

Între 1991 și 1993 a fost reporter special la Radio Constanța și a realizat mai multe emisiuni la posturile Radio Sky Constanța (1993- 1996; „Videomania”, „Vineri 13″). Pro FM București (1996-2002;”Midnight Killer” „13-14”), și „Lanțul Slăbiciunilor” la Pro TV.

În 2002 și 2003 a realizat la Antena 1 emisiunea „Gheorghe”, a reluat emisiunea „13-14 cu Andrei”, mai întâi la Radio 21, și apoi în perioada 2005-2006, la Radio Total.

A avut un rol secundar în filmele „Amen” al lui Costa Gavras, Tinerețe fără tinerețe al lui Francis Ford Coppola (film aflat în faza de preproducție) și a colaborat cu Paraziții pentru albumul Irefutabil.

În 2004 este consilier media și realizator de emisiuni („Politica, frate!” și „Am o știre pentru tine!”) la Realitatea TV.

A scris la „Academia Cațavencu” și în ghidul „24-FUN”.

În afară de realizarea de emisiuni radio și TV, a deținut funcții de conducere la posturile unde a lucrat: director general al Radio Sky Constanța și Pro FM București, director de programe al trustului Media Pro, consilier în probleme de marketing la Antena 1 București.

În 2006 în colecția „Ego Publicistică” de la Polirom a apărut volumul „Midnight Killer – Banalitatea s-a născut la oraș”, însoțit de un CD audio.

Alte contribuții și realizări:

A mai realizat un scurt metraj (în 2008) numit „Dubla personalitate”.
A fost realizatorul emisiunii „Cu Gheorghe și Mihaiu” de la Radio Guerilla și a acceptat provocarea de la Kanal D pentru a modera cel mai îndrăzneț reality-show românesc: „Rătăciți în Panama”.
A avut în 2009 un nou proiect „www.presa.nu”
Din data de 5 ianuarie 2010 s-a ocupat cu organizarea departamentului de comunicare din cadrul Ministerului de Finanțe până în luna februarie a aceluiași an.
Din data de 3 octombrie 2010 realizează emisiunea „Salutare Națiune” pe canalul Prime în Chișinău, Republica Moldova.
Din data de 24 octombrie 2010 realizează emisiunea „Clubul de poker” pe canalul Prima TV în România.
Din data de 13 februarie 2012 realizează emisiunea „Oameni și oameni” pe canalul The Money Channel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.