Acasă Life Mituri despre viața „eco”

Mituri despre viața „eco”

DISTRIBUIȚI

În ultima vreme, foarte multe persoane încearcă să își schimbe modul de trai pentru a avea o viață mai „eco“, trecând la apa îmbuteliată, produse de uz casnic prietenoase cu mediul sau becuri ecologice. Fiecare dintre aceste metode reprezintă o modalitate bună pentru combaterea încălzirii globale. Dar cum știi care stil de viață eco este bun pentru tine? Află în continuare ce este adevărat și ce nu din ce știai până acum despre activitățile și produsele eco, potrivit How Stuff Works.

Când dispozitivele sunt oprite, nu mai consumă curent

Atunci când oprești computerul te gândești că vei economisi energie. Însă știai că anumite aparate și dispozitive, inclusiv computerul, continuă să consume energie chiar și atunci când sunt oprite? Această acțiune este cunoscută și sub denumirea de „pierdere de energie“.
Aproximativ 5% din valoarea facturii de energie se pot atribui acestor pierderi. Printre dispozitivele care funcționează în acest fel sunt televizoarele, computerele, frigiderele, aparatele de aer condiționat, încărcătoarele de telefoane și orice alt aparat care afișează ceasul în mod electronic.

Conservarea energiei

Consumarea energiei face parte din viața celor mai mulți oameni. Conservarea energiei reprezintă orice activitate care are ca rezultat consumul mai mic de energie. De exemplu: oprirea luminii când ieși din cameră.  Eficiența energetică reprezintă orice tehnologie care are nevoie de mai puțină energie pentru a desfășura aceeași activitate ca un alt dispozitiv. De exemplu: becurile fluorescente fac la fel de multă lumină ca un bec incandescent, însă utilizează mai puțină energie.
Produsele organice

Alegerea fructelor, a legumelor, a produselor organice și a cărnii organice este un lucru bun pentru organism. Acestea trebuie să fie produse fără hormoni de creștere, pesticide și îngrășăminte sintetice. Alimentele organice sunt bune doar atunci când nu sunt fals prezentate drept „bio“ sau atunci când nu sunt transportate cu avionul.
Ideea e că, pentru ca produsele acestea să ajungă la tine pe masă, sunt transportate cu avionul, care degajă foarte mult dioxid de carbon. În medie, produsele noastre călătoresc aproximativ 2.000 de kilometri. Ce poți face pentru a opri acest lucru? Să alegi alimentele produse la nivel local.

Mașinile eco

Atunci când te gândești la acest lucru iei în considerare energia consumată pentru fabricarea unui astfel de automobil? O alegere inteligentă ține de nevoile fiecărei persoane.
Plantarea copacilor
Cei mai mulți oameni sunt familiarizați cu ideea că vegetația ne ajută să ne apărăm planeta împotriva încălzirii globale. Studiile recente au arătat că lucrul acesta  depinde de locurile în care sunt plantați copacii. Dacă plantezi copaci în partea greșită a planetei, poate reprezenta o risipă de bani și de timp.
Spre exemplu, pădurile din zona tropicală sunt cele mai benefice planetei. Absorb dioxidul de carbon, ceea ce conduce la reducerea temperaturilor. Pădurile din afara acestei zone au un impact limitat sau chiar deloc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.