Acasă Life „Nani, nani, puiul mamii!” nu mai funcționează

„Nani, nani, puiul mamii!” nu mai funcționează

DISTRIBUIȚI

Cântecul de leagăn cu care ne adormeau bunicii sau părinții este pentru copiii moderni o metodă inutilă de a încerca să-i adormiți. Plini de energie, iscoditori și dornici de aventură în fiecare clipă, micuții sunt tot mai greu de convins să meargă la culcare. Mai ales vara, când seara este lungă, iar vremea caldă îi determină să stea prin parc alături de prieteni până se înnoptează. Cum poate totuși un părinte să înfrângă încăpățânarea celui mic și să-l adoarmă cât mai ușor?
Regula de aur este: „Copilul trebuie epuizat“. Adică obosit în timpul zilei până nu mai are pic de energie în el, potrivit ehow.com.
Un alt principiu care trebuie respectat este legat de alegerea orei pentru culcare. Unii sunt matinali și adorm seara cu capul în farfurie, alții dimpotrivă, sunt „păsări de noapte“. Așa că nu-l forțați, ci adaptați-vă la ritmul lui. În schimb, dacă obișnuiește să doarmă mult la prânz, ajustați-i această perioadă. Unii părinți se plâng că micuții adorm greu seara, fără să țină cont de faptul că îi lasă să tragă la prânz un pui de somn cam mărișor. În plus, încercați să faceți o rutină din mersul la culcare. Stabiliți o oră de intrat în casă, apoi un program care să cuprindă baia de seară, cina și cititul poveștilor. Dacă programul va fi respectat, cu timpul, cel mic se va obișnui cu el și nu va mai protesta. Pe de altă parte, încercați să îi faceți cât mai atrăgător locul în care doarme. Aerisiți bine camera, puneți o muzică plăcută și liniștitoare și înveliți-i cu păturica preferată atât pe el, cât și ursulețul favorit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.